Sunshine Tour: Eric van der Vleuten Jr. besluit de dag met podiumklassering

Sunshine Tour: Eric van der Vleuten Jr. besluit de dag met podiumklassering
Ook op de Sunshine Tour wordt er nog steeds op internationaal niveau gesprongen. De laatste rubriek van de dag was een CSI2* rubriek over een hoogte van 1m40. De ruiters kregen een erg pittig basisparcours voorgeschoteld: van de 52 startende combinaties slaagden er slechts zes in om een foutloze basisronde te springen. Een barrage met zes moest dus uitsluitsel bieden. 


De overwinning ging naar Michael Hughes. In het zadel van Conan van Koningspolder Z (v. Cordyton van T&L) kon hij een foutloze ronde springen in 42,29 seconden. Hiermee bleef hij Olivia Banks voor die met Geodina HS (v. Bodinus) de tweede plaats voor haar rekening nam. Voor deze Britse amazone was er een foutloze ronde in 42,44 seconden. Eric van der Vleuten Jr. verdedigde op zijn beurt de Nederlandse eer. Hij reed Chapper (v. Chap II) foutloos rond in 48,03 seconden.Dit leverde hem de derde plaats op.

Voor Léa de Coulon (Goldfinger Z) en Jonathan Smyth (Mulvin Lights Out) was er respectievelijk een vierde en een vijfde plaats.

In het 1m20 kon Indy Ten Hag zich klasseren. Zij rekende op Jackpot (v. VDL Zirocco Blue) om in 58,99 seconden een foutloze ronde te springen. Dit leverde haar de zesde plaats op. 

Klik hier voor alle resultaten