Amy Tan voert Nederlandse uitslag aan in Pony hoofdrubriek van Lier

Amy Tan voert Nederlandse uitslag aan in Pony hoofdrubriek van Lier

In het Azelhof in Lier werd op vrijdagochtend het internationale concours voor de jeugd afgetrapt. In de hoofdrubriek voor pony's, zijnde een proef op hoogte van 1.20m, lieten de Nederlandse ruiters zich al meteen opmerken. Amy Tan kwam met het beste resultaat naar huis en werd vijfde. 

Clémentine Lux en haar opvallende Bounty grepen de overwinning in de CSIP 1.20m proef. Het paar bleef ruim twee seconden voor op Robin Vermeir die haar Extrait de Tatowin de Tinmont (Furlzey Fox Trot) onder het zadel had. Thibault de Waele werd op de Kantje's Fahran-dochter, Regina-Drum van het Juxschot derde. 

Amy Tan was de beste Nederlandse combinatie op de rug van Geena Lisa en werd vijfde. Meteen op zes volgde Joelle Muijres met de NRPS-merrie Zenzi Girl (Zenzi Boy) van fokker H.V.M. Goossen. De For Kids Only-merrie Fantasia sprong met Jip Grootegoed naar plaats zeven. Maurie Slagman loodste Robin Hood (Oosterbroek Francois) naar plaats acht. 

Elize Titulaer greep ook nog wat prijzengeld mee naar huis met haar elfde plek voor Machnus d'Hyrencourt Z (Machno Carwyn) en ook Tessy van der Velden Jonkers klasseerde zich op het nippertje dankzij een dubbel foutloze rit op Zilhouette's Cashpoint (Fs Champion de Luxe). 

Joep Schaap liet zich opvallen in de rubriek voor Children en stuurde de KWPN merrie Joyrider (Balou du Rouet) in het 1.20m hoge parcours zonder fouten naar de tiende plaats. Sanne van Hoof en Filandria (Indoctro) besloten op twaalf. 

In de CSIP 1.05m wist Daniek Vissers aan de teugels van Hello it's Me (Sisley de la tour Vidal) naar het zilver te rijden. Ook plaats vier noteerde hij op zijn naam dankzij de merrie Oakley. De winst van de proef was voor België: Ashley Honorez deed het met Athena du Rat d'Eau (Nadjy). Op drie verscheen de Brit Abigail wicks met Zodianne van de Doevenbree (Zodiak).

Willem Schaap zorgde voor Nederlands kleur op het podium van de CSICh 1.05m. Hij reed samen met de Quintero-ruin Quantas 15 naar de derde plaats. De rest van het podium werd gevuld door België. Op één en twee kwamen respectievelijk Ashley Honorez met Nice Breaker EB (Ice Breaker EB) en Zelie Vanderstichelen met Garpatcha (Cola). Op zes verscheen nog Lisa van Westenbrugge met Quite Zero (Quite Capitol).

Ook bij de U25 werden er mooie resultaten gereden. Caitlin Snel reed in de 1.15m met de KWPN-ruin Canny Blue (Mr. Blue) naar het brons. De winst ging naar Estelle van Tricht met Ferra van den Bisschop (Vigo d'Arsouilles). De Duitse Nick Armbruster volgde haar met L.B. Culture III (Colman) en eindigde tweede. 

Resultaten