Daniel Deusser is "sprakeloos" na prachtige LGCT Grand Prix overwinning in Doha

Daniel Deusser is "sprakeloos" na prachtige LGCT Grand Prix overwinning in Doha

Daniel Deusser startte zijn campagne voor de 2020 Longines Global Champions Tour met een zege in Doha tegen de absolute top van de show jumpingwereld. 

Vlak na zijn overwinning zei Deusser: "Ik ben nog steeds een beetje sprakeloos, eerlijk gezegd. Killer Queen is met haar tien jaar nog vrij jong, en ik denk dat ze net getoond heeft dat ze één van de beste paarden ter wereld is. Iedereen wil zich kwalificeren voor de Super Grand Prix in Praag, dus er valt voor mij nu een stevige druk van mijn schouders."

"Ik ben blij dat ik me zo vroeg in het seizoen al heb kunnen kwalificeren. Natuurlijk kijk ik nu al uit naar Praag. Ik denk dat alle deelnemers in de Longines Global Championstour Praag als doel hebben. Maar opgelet: Het is niet omdat ik het eerste ticket voor de Super GP te pakken heb, dat ik de rest van het seizoen niet meer wil winnen!", lacht Deusser. 

Deze schitterende Grand Prix in de Longines Arena in Al Shaqab is ondertussen uitgegroeid tot een groot sport- en cultuurevenement in Doha. Het neemt dan ook jaarlijks in populariteit toe. Zelfs leden van de koninklijke familie van Qatar maken hun opwachting.

Jan Tops, stichter en voorzitter van de LGCT en GCL, zei: "Het is een geweldige locatie. Dit is ons twaalfde jaar hier, en je kan ondertussen de traditie zien die we opgebouwd hebben. Lokale mensen volgen ons, het is fantastisch om te zien voor de organisatie en we werken hier samen met een geweldig team. De sport, alles, is gewoon fantastisch."

Bron: LGCT persbericht
Foto: Stefano Grasso/LGCT