Ashlee Bond wint haar eerste 5* Grand Prix, Nederlandse Fasther op het podium

Ashlee Bond wint haar eerste 5* Grand Prix, Nederlandse Fasther op het podium

Gisteren plaatste de jonge Amerikaanse amazone, Ashlee Bond de kers op de taart door haar negende week van het Winter Equestrian Festival in stijl af te ronden. Bond sprong naar de eindzege in de 401.000 USD gedoteerde CSI5* Grote Prijs.

In totaal kwamen er 40 combinaties aan de start, slechts vier kwalificeerden zich voor de barrage. Als eerste starter kwam Bond aan start met Donatello 141 (Diarado). Het duo zette een scherpe tijd van 39.64 seconden neer waar niemand aan kon tippen. Daniel Bluman kwam met de Gestüt Lewitz-gefokte Ladriano Z (Lawito) in de buurt van de winnende tijd, maar was net een halve seconde te langzaam en eindigde op de tweede plaats. Lillie Keenan en de KWPN-er Fasther (Vigo D’arsouilles) kwamen in 39.967 seconden over de eindstreep en mochten zich als nummer drie opstellen.

"Mijn paard is van nature een snel paard," vertelde Bond na afloop. "Toch heef hij niet veel lengte in zijn galop. Dat was voor Bluman wel een voordeel. Maar toen Donatello de eerste hindernis heel licht aanraakte wist ik dat ik er wel meer druk op kon zette, en dat pakte heel goed uit vandaag.

Net buiten het podium volgde Beezie Madden met Darry Lou (Tangelo vd Zuuthoeve) op de vierde plaats voor David Blake met Keoki (Catoki).