Zilver voor Nederlandse Pony en Children-team in Nations Cup Linz

Zilver voor Nederlandse Pony en Children-team in Nations Cup Linz

Op Oostenrijkse bodem, meer bepaald in Linz-Ebelsberg, verzamelt deze week de jeugd voor opnieuw een Nations Cup-reeks. De Nederlandse toekomst ziet er alvast veelbelovend uit want zowel de Children als de Ponyruiters namen de zilveren medaille mee naar huis. 

Als eerste waren de Children aan de beurt. Onder begeleiding van Chef d'Equipe Edwin Hoogenraat kwamen vier ruiters aan de start. Joep Schaap was met LFalke (Harley VDL) de absolute sterkhouder van het team en bleef met de 8-jarige KWPN'er dubbel foutloos! Voor Mienie Vos en Don Diablo (Vaillant) viel in de tweede ronde een balk in het zand. Mayke Leusink bracht Galobke Z (Guidam Sohn) tweemaal foutloos naar de finish maar kreeg in de eerste ronde wat tijdsfouten aangerekend. Het team was compleet met Charlotte Van Loon op Dolce Vita (Vigaro). Met een totaal van zeven strafpunten werd het team tweede.

Roemenië won deze Nations Cup-manche met een totaal van vijf strafpunten. Het brons ging naar Italië, die acht strafpunten overhield aan het einde van de rit. 

Nations Cup Ponies

Bij de pony's was het Hans Buurman die aan het roer stond als Chef d'Equipe van het Nederlandse team. Bethany Vos nam een vlotte start in het zadel van Douna D'Hurl'Vent (Leadership) en kreeg enkel in de tweede ronde een springfout aangerekend. Voor Jip Grootegoed was het omgekeerd, hij had enkel in de eerste ronde met Fantasia (For Kids Only) een balk tegen de grond. In de tweede ronde maakte Mienie Vos het met Pjotr van de Groenheuvel (Lars van de Groenheuvel) ook goed door foutloos te blijven. Als laatste kwam Joelle Muijres aan de start voor het team, ook zij bleef met Zenzi Girl (Zenzi Boy) foutloos in de tweede ronde. Met 20 strafpunten op de teller kregen zij ook de tweede plaats toegekend.

Een sterk Zwitsers team, dat slechts met 8 strafpunten eindigde, greep de overwinning. Duitsland kwam met een totaal van 24 op drie te staan. 

Resultaten Children
Resultaten Ponies