Yves Vanderhasselt en Merald van 't Zorgvliet zegevieren in hoofdnummer Canteleu

Yves Vanderhasselt en Merald van 't Zorgvliet zegevieren in hoofdnummer Canteleu

De CSI4* 1.50m rubriek in het Franse Canteleu werd gewonnen door Yves Vanderhasselt en Merald van 't Zorgvliet. De door André Braeckvelt gefokte BWP'er is een zoon van Emerald van 't Ruytershof. 

Veertien van de ruim zestig combinaties schopten het tot in de barrage van deze Franse hoofdrubriek, maar liefst vijf van hen onder Belgische vlag! Vanderhasselt en de 12-jarige hengst werkten als een van de drie combinaties zonder fouten af in de finale fase met daarbij een tijd van 39,28s. Plaatselijke ruiter Victor Laudet kwam met Etadam du Breche (Ustinov) aardig dicht in hun buurt maar 39,44s op de klok liet hen op twee besluiten. Bij de Zwitser Romain Duguet zat de sBs ruin Hunger Games du Champ du Bois (Elvis ter Putte) van fokker Clemence Baudoux onder het zadel. Een vlekkeloze rit in een tijd van 40,08s leverde hen de derde plaats op. 

Constant van Paesschen drukte in het zadel van Diaz du Thot (Ready Boy des Forets) het gaspedaal volledig in en had een razendsnelle tijd maar een balk in het zand liet hen op vier eindigen. 

Resultaten


F. ©: Equi-Normandie