Maikel van der Vleuten en Elwikke op geen fout te betrappen in Grote Prijs-kwalificatie Opglabbeek

Maikel van der Vleuten en Elwikke op geen fout te betrappen in Grote Prijs-kwalificatie Opglabbeek

Met de ondergaande zon op de achtergrond werd de CSI3* 1.50m Longines Ranking hoofdrubriek bij het Sentower Park afgewerkt. In deze kwalificatie voor de Grote Prijs was Maikel van der Vleuten de Nederlandse afgevaardigde.

Als eerste aan de start zorgde Robert Murhpy (GBR) meteen voor een foutloze rit in het zadel van de KWPN merrie Hulde G (Vigo d'Arsouilles). De te kloppen tijd werd op 35,64s gezet. De leiding werd overgenomen door Emanuele Camilli (ITA) in het zadel van Chacco's Girlstar (Chacco-Blue) die in 34,57s foutloos over de finish kwamen. Het duo moest de winst niet meer uit handen geven. Murphy besloot met brons. Voor Luciana Diniz en de Calido I-merrie Clair de Lune 11 was er de tweede plaats met een tijd van 35,04s. 

Lieven Devos stuurde Inca's Big Think (Think Big van T&L) vlekkeloos naar vier in een tijd van 36,15s. Voor de Mexicaan Fernando Martinez Sommer werd op Cor Bakker (Colandro) exact dezelfde tijd genoteerd, waardoor het een gedeeld vierde plaats werd. 

Maikel van der Vleuten (NED) verzekerde zich van een foutloze rit met de 12-jarige Elwikke, een dochter van Eldorado vd Zeshoek. Hun tijd van 36,40s leverde uiteindelijk de zesde plaats op. Zoe Conter volgde op zeven in het zadel van de 10-jarige Enrico de La Pomme (Vigo d'Arsouilles). 

Resultaten