Yves Houtackers goed van start in Peelbergen

Yves Houtackers goed van start in Peelbergen

Het jumpingweekend in Peelbergen is van start gegaan. In de ochtend werd de CSIYH1* voor 7jarige paarden verreden over 1.35m. Daarin was Yves Houtackers tweede in twee fasen speciaal, op de voet gevolgd door landgenoot Niels Bulthuis die derde eindigde. 

Houtackers bleef er met Porsche voor op Bulthuis en VDL Groep Kiara (v. Clearway). Zij moesten de Italiaan Edoardo Alain Dubois voor laten gaan met Kiara (v. Kannan). 

In de openingsrubriek CSI2* over 1.35m konden 3 Nederlandse combinaties zich plaatsen in de top 10. De beste daarvan was Monique van den Broek, zij werd zevende met Kes TN (v. Comme IL Faut 5). Van den Broek bleef voor op landgenoten Niels Kersten en Rowen van de Mheen. Met Kes TN eindigde ze in 32.00 en was zo de snelste van de drie Nederlanders, ondanks dat die vrij dicht op elkaar kwamen. Kersten zat hen het dichtst op de hielen en reed Coco Jamboo (v. Canadian River) in 32.23 over de finish en werd zo achtste. Van de Mheen tenslotte kwam binnen op 33.58, goed voor een negende plaats. 

Het podium was voor Marc Bettinger (DE), Rakan Al Hasawi (KUW) en Edoardo Alain Dubois (ITA). 

Bekijk de resultaten hier