Prachtige tweede Hippiadedag met 13 pony dressuurkampioenen

Prachtige tweede Hippiadedag met 13 pony dressuurkampioenen

De regen kwam vandaag geregeld naar beneden, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. Het werd een prachtige tweede Hippiadedag op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo met liefst 13 geweldige kersverse KNHS-kampioen. Alle winnaars werden feestelijk en onder grote belangstelling van het publiek gehuldigd op Medal Plaza aan de rand van het strodorp.

Na dubbelzilver op het EK nu Hippiade-titel voor Maddy Dijkshoorn in klasse Z2 D/E

Maddy Dijkshoorn zit in een winning-flow dit jaar. Na twee geweldige zilveren medailles op het Europees Kampioenschap voor Pony’s deze zomer in Strzegom, voegt ze nog een mooie gouden plak in de klasse Z2 cat. D/E sponsored by Witte van Moort aan haar erelijst toe. Met haar toppony Boogie De L'Aube was ze met een score van 76,558 in de Kür op muziek de concurrentie te sterk af. Hoe is het nog voor haar om hier op de Hippiade te rijden? “Nou, dat blijft gewoon hartstikke leuk. De KNHS Kampioenschappen blijven speciaal. Het EK was ook echt geweldig en Boogie heeft nog nooit zo goed gelopen als daar. Maar we konden de afgelopen tijd de vorm goed vast houden en hier winnen maakt het dan af.”

Maddy vertelt verder: “De gehele wedstrijd ging vandaag heel goed. In mijn eerste proef vanochtend had ik geen enkele fout en ook de Kür liep hij heel vloeiend en makkelijk door. Ik vandaag gehoopt op misschien een plek in de top drie, maar zeker niet verwacht om kampioen te worden. Mijn pony Boogie is ontzettend lief en zal altijd voor je werken. Hij doet alles wat je van hem vraagt. Zijn eenvoudige wissels en de stap zijn zeker zijn sterkste punten. De draf mag af en toe nog iets scherper maar het gaat al steeds beter. Met mijn trainer Marlies van Baalen werk ik daar ook aan. Ik moet zelf soms ook wat aangezet worden”, vertelt Maddy lachend. “Anders kan ik nog wel eens een rustige en flauwe proef rijden, maar als je Boogie aanzet dan gaat hij er echt voor. Hij mag de komende maand lekker wat rustig aan doen en dan gaan we daarna weer verder werken naar enkele internationale wedstrijden later dit jaar.”

Uitslagen dressuurklasse Z2 cat. D/E sponsored by Witte van Moort

  1. Maddy Dijkshoorn (De Meern, Utrecht) - Boogie De L'Aube, 76,558
  2. Esmee Boers (Nieuw-Vennep, Noord-Holland) - Beauty W. 75,242
  3. Morgan Walraven (Oud-Beijerland, Zuid-Holland) - Devill's Kiss Naoni, 74,258

Lees meer op KNHS.nl