Wout-Jan van der Schans en Gert-Jan Bruggink houden Nederlandse eer hoog in Valkenswaard

Wout-Jan van der Schans en Gert-Jan Bruggink houden Nederlandse eer hoog in Valkenswaard

In Valkenswaard hebben Wout-Jan van der Schans en Gert-Jan Bruggink de Nederlandse eer hoog gehouden in de CSI5* en CSI1* Grand Prix.

De CSI1* Grand Prix kleurde Belgisch in Valkenswaard. Het Belgische duo , Lio Lamers en Charming Edition (Namelus R) bleef ruim drie seconden voor op Nederlander, Gert-Jan Bruggink met onder het zadel Kasilias Eas Sho Z (Kannan).Sara Tindale en Elco van Hof ter Naillen (Elvis ter Putte) vervolledigde het podium van deze 1* Grand Prix. 

Net buiten het podium kleurde de top vijf volledig Nederlands. Thalessa De Jong loodste haar Kamille Delta Mossel Z  (Kannan) foutloos naar de vierde plaats voor Caroline Devos-Poels met Karamba Z de Poteau  (Kannan). Eerder goed voor de winst plaatsteAlexander Housen zich nog net in de prijzen. Met één springfout sprong Housen als snelste vierfouter met Astrid's Lad (Luidam Elite) naar de achtste plek.

Scott Brash wint CSI5*

Eerder hield Scott Brash de concurrentie achter zich in de CSI5* 1.45m rubriek. Samen met Hello Shelby (Stolzenberg) verwees de Brit, de Ierse springruiter, Daniel Coyle met een nipt verschil naar de tweede plaats. Eerder won Coyle al een hoofdrubriek in Valkenswaard. Samen met Ivory TCS (Faliase de Muze) bleef de Ier ditmaal Olivier Robert met Vadrouille d'Avril (Popayann) voor.

Net buiten het podium strandde Rodrigo Pessoa met Lord Lucio (Legolas) op de vierde plaats voor Nederlander, Wout-Jan van der Schans met HAretto (Diamant de Semilly).

Uitslag CSI1* GP

Uitslag 1.45m CSI5*