Thibeau Spits is nieuw Europees Young Rider kampioen

Thibeau Spits is nieuw Europees Young Rider kampioen

Spanning alom in de individuele finale van het Europees kampioenschap Young Riders. Over twee omlopen werd deze ochtend het 1.50m parcours afgewerkt. De laatste combinaties aan de start zorgden voor een enorme spanning. Laatste aan de start won uiteindelijk het goud! Voor Nederland reed Skye Morssinkhof naar het beste resultaat. Morssinkhof loodste haar 11-jarige G-Vingino-Blue (VDL Zirocco Blue) met twee springfouten naar de 14e plaats.

Laatste aan de start was Thibeau Spits met zijn vertrouwde Classic Touch DH (Casall). Op de valreep eindigde Spits met één tijdsfout op de kop van het klassement en greep na de gouden team medaille nu ook het individueel goud.

Landgenoot Thibault Philippaerts volgt op het podium met een Zilveren medaille. Philippaerts hield het in deze finale volledig foutloos met de 9-jarige SF-ruin, Derby de Riverland (Kannan). Het brons komt op naam van de Ierse springruiter, Harry Allen met de 10-jarige Over Lux (Lux Z).

Roy van Beek met Chacco Me Biolley (Chacco-Blue) kwam na twee springfouten niet aan de start in de tweede ronde van de finale. Tristan Guisson startte met Naturelle vh Legitahof Z (Nabab de Reve) niet in de finale.

Volledige uitslag