WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy 2024 inviteert uitgebreider deelnemersveld

WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy 2024 inviteert uitgebreider deelnemersveld

Dit jaar belooft de WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy een nog inclusievere editie te worden met nieuwe mogelijkheden voor deelnemers. Kleine WBFSH-leden die geen volledige teams kunnen samenstellen, zullen ook de kans krijgen om aan de start te komen. Daarnaast introduceert het evenement een speciale categorie voor ervaren hengsten van 9 jaar en ouder. 

Kleine WBFSH-leden

Dit jaar biedt het evenement nieuwe kansen voor meer deelnemers. Kleine WBFSH-leden die geen complete teams kunnen samenstellen, krijgen de mogelijkheid om maximaal 2 paarden te selecteren op basis van individuele kwalificatie. Deze paarden zullen meedoen aan de eerste en tweede kwalificatierondes en vervolgens strijden in de troostfinale. Belangrijk om te weten: deze individuele paarden worden nog steeds geselecteerd door het stamboek!

Rubriek voor oudere hengsten

Daarnaast is er dit jaar een speciale categorie voor hengsten van negen jaar en ouder. Deze ervaren hengsten hoeven niet specifiek als fokhengsten geregistreerd te zijn, maar moeten wel bij de geboorte zijn geregistreerd in het stamboek waarvoor ze deelnemen.

Studbook trophy

Het evenement bestaat uit vijf categorieën met elk 2 kwalificatierondes en een finale, inclusief een troostfinale:

- 5-jarigen (1.25m)

- 6-jarigen (1.35m)

- 7-jarigen (1.40m)

- 8-jarigen (1.45m)

- Hengsten van 9 jaar en ouder (1.50m)

Stamboeken kunnen teams samenstellen van maximaal 6 paarden en minimaal 3 paarden. Alle team-paarden doen mee aan de eerste en tweede kwalificatierondes. Na de tweede kwalificatieronde selecteert de teammanager van het stamboek 3 paarden (op basis van het puntensysteem) om door te gaan naar de finale. Alle andere team-paarden die zich niet kwalificeren voor de finale, mogen deelnemen aan de troostfinale op basis van individuele classificatie.

Net als vorig jaar mag een ruiter slechts één stamboek vertegenwoordigen en mag hij of zij maximaal 2 paarden rijden in één categorie (behalve in de finale).

Gelijktijdig met de WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy vinden een reeks CSI2*-wedstrijden plaats, gaande van 1.35m tot en met 1.45m. 




Bron: Persbericht
F. ©: Longines Tops International Arena