Arjen Van Diepen laat van zich horen tijdens Paas Euroregio Azelhof!

Arjen Van Diepen laat van zich horen tijdens Paas Euroregio Azelhof!

Tijdens de Paas Euroregio van het Azelhof kon Arjen van Diepen met Levi Gjb (Namelus R) op zondag naar het goud van de hoofdrubriek rijden! De dagen voordien kon hij met Mysterie of Society (Grandorado TN) al twee keer het zilver mee naar huis nemen. Ook Cecile Klaassen en Cilydi (Contendro II) doen het goed. 

Vrijdag

Op vrijdag kwamen er zo'n 21 ruiters aan de start in de 1.30m-proef. De Belg Yari van Den Branden kon daarbij in het zadel van Ohara (Action-Breaker, fokker: Marc Royer) op een tijd van 30.50s het snelst door de chrono rijden. Arjen Van Diepen volgde met Mysterie Of Society (Grandorado TN) op de tweede plaats met een tijd van 23.59s. Op drie zagen we Cecile Klaassen met Cilydi (Contendro II). Het duo deed het op 32.61s. Net buiten het podium, springt de Belg Nick Moyaert met Quanta Costa vd Waterhoeve (Vannan) op 32.94s naar de vierde plaats. Landgenoot Tibo Steeno kan samen met Orea van het Meerdaalhof (Elvis ter Putte) op 34.43s nipt de vijfde plaats op zijn naam schrijven. 

Arjen Van Diepen rijdt met Mexx Csi (Harley VDL) naar de vijfde plaats van de 1.20m-rubriek. De winst was hier voor de Belgische Louise Florizoone met Mabelle van Eyck Z (Mylord Carthago). Op twee zagen we Romy Demeyere aan de teugels van J'adore La Perla (Carlow van de Helle). Het brons was voor de Duitser Michael Ost met Lexington 75. Op vier zagen we hier nog Yasmine Vinck met Donna Z (Dominator 2000 Z). 

In de 1.00m-ponyrubriek is het Vera Spijkers die met Fenna van de Maasduinen (Fergie) met de winst naar huis rijdt. De rest van het podium wordt gevuld door België. Alyssa Staes landde met Roos op de tweede plaats. Zij werden gevolgd door Noé Vochten met Lomitas D (Laudatio), die derdes eindigde. Op vier en vijf zien we hier respectievelijk Witse Geysen met Qatar Optimus (Orchid's Romario) en Aurélie Hendrickx met Orchid's Kariandra (Kantje's Carlando). 

Zaterdag 

Ook op zaterdag kon de Belg Yari van den Branden samen met Ohara (Action-Breaker) het goud van de hoofdrubriek mee naar huis nemen. Met een tijd van 64.39s was hij opnieuw Arjen Van Diepen voor, die met Mysterie Of Society (Grandorado TN) op 65.30s naar de tweede plaats reed. Ook Cecile Klaassen bleef trouw aan zijn podiumplaats van de dag voordien. Samen met Cilydi (Contendro II) reed hij op 65.87s naar de derde plaats. Tibo Steeno schoof zaterdag een plaatsje op. Deze keer landde hij met Orea van het Meerdaalhof (Elvis ter Putte) vierdes. De vijfde plaats ging naar Arjen van Diepen met Memory Leva. 

Opnieuw zilver voor Arjen Van Diepen! Ditmaal rijdt hij in de 1.20m-rubriek samen met Mexx Csi naar de tweede plaats. Louize Florizoone en Mabelle van Eyck Z (Mylord Carthago) mogen opnieuw vooraan rijden in de ereronde. De Belg Steeve Meurisse reed aan de teugels van General du Cheri Vivier (Caruso de Namoisy) naar het brons. Op vier ontstond een ex aequo tussen de Denize van der Poel met Nirvana VD¨P (Comthago VDL) en de Belgische Kelly Dejongh met Cherry JVH Z (Cigaret JVH Z). 

Vera Spijkers en Fenna van de Maasduinen winnen opnieuw de 1.00m-ponyrubriek. Noé Vochten en Lomitas D (Laudatio) werken zich één plaats omhoog, en landden deze keer tweedes. Op drie zagen we Julia van de Plasse met Stoutens Winning Mood. Op vier en vijf zien we respectievelijk Imke Boden met Kailey van de Beekerheide en Aurélie Hendricks met Orchid's Kariandra. 

Zondag

Op zondag moest Yari van Den Branden zijn 1.30m-kroon doorgeven aan Arjen Van Diepen en Levi Gjb (Namelus R). Het duo reed er op 44.31s naar de winst. Op twee verscheen Frankrijk door Valentine Auguin met Dandy de la Rose (Vagabond de la Pomme), die het op met 45.64 deden. Cecile Klaassen bleef met Cilydi (Contendro II) steevast op zijn derde plaats staan (45.71s). Op vier kwam de Belg Brent Gaublomme met Air Love Bull(s Eye Z (Air Jordan Z), gevolgd door Arjen van Diepen met Memory Leva op vijf. 

Arjen Van Diepen landt met Mississippi Gjb vierde in de 1.20m, een ex aequo met België! Naast hem kwam Gregory Goossens met Melvis van de Paspolder te staan. Ook andere podiumplaatsen gingen naar België. Zo was de winst voor Yannick De Bie met Frivole (Quasimodo vd Molendreef). Tim Geraerts moest met Quick Star genoegen nemen met de tweede plaats. Het brons was voor Lieve Tuerlinckx met Cas vd Bergvijverhoeve Z (Comilfo Plus Z). 

De 1.00m-ponywinst ging naar Sophia de Voogt met Thistje Junior (Kantje's Amethist). Het zilver was voor Nore Willemse met Malaga (Sulaatik's Mancinie). Op drie landde Sophia Voogt met Kwinto van de Rechri (Geronimo van de Mispelaere). Plaats vier en vijf waren respectievelijk voor Witsen Geysen met Victor van de Groenheuvel en Noé Vochten met Lomitas D. 

Bekijk  hier de resultaten