Van der Vleuten net buiten het podium van Longines GCT Grand Prix of Paris

Van der Vleuten net buiten het podium van Longines GCT Grand Prix of Paris

Van de 35 combinaties aan de start van de Longines Global Champions Tour Grand Prix of Paris wisten uiteindelijk slechts zeven de nul te behouden tijdens de het basisparcours. Het was barrage rijden op z'n best, met Eric van der Vleuten die op Dreamland (Sunday de Riverland) de op drie na snelste tijd neerzette.

Het werd een spannende strijd, waarbij de Noor Geir Gulliksen als eerste aan de start kwam op de KWPN hengst Equine America Grandino H (Calvino Z). Het duo zette een knappe, doch veilige nulronde neer en strandde daarmee ten slotte op een vijfde plaats. Olivier Robert waagde zich aan een versnelling hoger voor het thuispubliek, helaas tikte Vivaldi des Meneaux (Chippendale Z) de balk uit de lepels op de allerlaatste stijlsprong waardoor ze op een zesde plaats strandden.

Eric van der Vleuten, enige Nederlander tussen het stel dat de barrage haalden, sprong met Dreamland (Sunday de Riverland) snel en foutloos rond en mocht zich heel eventjes de nummer één wanen. Helaas toonde hij hiermee wat de mogelijkheden waren voor de combinaties die nog volgden, waardoor hij uiteindelijk strandde op een sterke vierde plaats.

Onder het motto "de laatsten zullen de eersten zijn" ging het goud naar de laatste starter van de avond, Marlon Modolo Zanotelli op Like A Diamond van het Schaeck. De 11-jarige BWP merrie uit Diamant de Semilly was daarmee ruim anderhalve seconde sneller dan Cor-Leon vd Vlierbeek Z (Calvaro F.C.) onder het zadel van Lily Attwood. De top drie werd verder vervolledigd door Lillie Keenan op de rug van Queensland E (Quickfire de Ferann).

Uitslag