Emmelie Scholtens rijdt naar zilver in Grand Prix Freestyle van Rotterdam, Nederland wint Nations Cup Dressuur

Emmelie Scholtens rijdt naar zilver in Grand Prix Freestyle van Rotterdam, Nederland wint Nations Cup Dressuur

Als prachtige afsluiter van de voorlaatste FEI wedstrijddag in Rotterdam werden we getrakteerd op dressuur van het allerhoogste niveau. Tijdens de Grand Prix Freestyle dansten Emmelie Scholtens en Indian Rock (Apache) zich als laatste combinatie aan zet naar een uitzonderlijk knappe zilveren plaats.

De Zweedse meester in dressuur, Patrik Kittel schitterde vanavond het hardst in Rotterdam. Hij stuurde Blue Hors Zepter, de 14-jarige Oldenburger zoon van Blue Hors Zack, naar het goud met een score van maar liefst 80.465%. Op twee volgde Emmelie Scholtens, die in het zadel van Indian Rock (Apache) voor het thuispubliek een geweldige kür neerzette die goed was voor 78.590%. Scholtens, als laatste aan zet, zorgde er zo voor dat haar landgenote Thamar Zweistra op het laagste trapje van het podium kwam te staan. De nummer drie reed met  Hexagon's Ich Weiss (Hexagon's Rubiquil) eveneens naar een score boven de 78%.

Op de vierde plaats eindigde Morgan Barbançon op de rug van de 16-jarige Oldenburger dekhengst Sir Donnerhall II Old (Sandro Hit). Ashley Holzer volgde op een vijfde plaats met Valentine (Sir Donnerhall).

Individuele resultaten Grand Prix Freestyle 

Nederland wint naast Nations Cup Jumping nu ook Nations Cup Dressuur in Rotterdam

Het Nederlandse dressuur team wilde duidelijk niet onderdoen voor hun collega's in de springsport. Na een prachtige thuisoverwinning voor het jumping team, greep ook dat van dressuur naar goud. Onder leiding van chef d'equipe Alex van Silfhout zorgden Lynne Maas (Eastpoint), Thamar Zweistra (Hexagon's Ich Weiss), Emmelie Scholtens (Indian Rock) en Dinja Van Liere (Hermes) ervoor dat het Nederlandse publiek de tribunes nogmaals mocht doen daveren.

De tweede plek ging uiteindelijk naar team USA, onder leiding van George Williams, gevolgd door het team van Bo Jena, Zweden.

Eindstand FEI Dressage Nations Cup of the Netherlands