Van Asten en Thijssen verzekeren podiumplaatsen in Grand Prix Herning

In Herning wordt er dit weekend op CSI3* niveau gesprongen. Deze ochtend was het alvast aan de CSI3* ruiters om hun Grand Prix te rijden en dat leverde twee Nederlandse podiumklasseringen op. Er werd in twee rondes gesprongen: de beste tien combinaties uit de eerste ronde mochten opnieuw aantreden in de tweede ronde. Opvallend was dat er slechts twee combinaties in slaagden om de nul over de gehele lijn te behouden. Andrius Petrovas was de snelste van die twee en kroonde zich in het zadel van Linkolns (v. Louis J) zo tot winnaar van de Grand Prix. Het duo sprong een foutloze tweede ronde in een tijd van 46,81 seconden.

Mathijs van Asten kon in het zadel van de KWPN-hengst Hotspot (v. Hors La Loi II) ook een foutloze tweede ronde springen. Zijn tijd van 48,78 seconden leverde hem de zilveren medaille op. Leon Thijssen reed For President (v. Numero Uno) naar de derde plaats. Zij lieten weliswaar alle balken in de lepels maar ze kregen één puntje voor tijd achter hun naam in de eerste ronde.

Sandra Auffarth werd de beste amazone op de vierde plaats. Zij rekende op Quirci H (v. Frh Quaid) om in 44,98 seconden doorheen de tweede ronde te springen. Dit was weliswaar de snelste tijd, een springfout verwees hen naar de vierde plaats. Theodor Linde en Lehar (v. Verdi) vervolledigden de top vijf.