Smolders grijpt pijlsnelle overwinning in CSI5* competitie Den Bosch

Smolders grijpt pijlsnelle overwinning in CSI5* competitie Den Bosch

In Den Bosch kwamen de CSI5* ruiters zonet voor het eerst vandaag in actie. Ze kregen een 1m40 rubriek met barrage voorgeschoteld en Harrie Smolders verzekerde een Nederlandse overwinning. Hij trok in een barrage met maar liefst dertien combinaties aan het langste eind. Smolders reed Escape Z (v. Emerald) foutloos doorheen de barrage in 30,92 seconden, een tijd die geen enkele andere combinatie kon evenaren. 

Jérôme Guery kwam het dichtst in de buurt. Hij zadelde Juristo van het Hagenhof (v. Elvis Ter Putte) om in 32,68 seconden foutloos naar de finish te rijden. Eric van der Vleuten maakte de top drie compleet. Zijn 10-jarige merrie Icarrone S (v. Carrera VDL) kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 33,06 seconden. 

Willem Greve, de winnaar van de hoofdrubriek van gisteren, moest vrede nemen met de vierde plek. Zijn Candy Luck Z (v. Comme Il Faut) sprong foutloos rond in 33,79 seconden. Marlon Modolo Zanotelli en Comthago VDL (v. Comme Il Faut) maakten de top vijf compleet.

Andere Nederlandse top tien klasseringen kwamen van Lars Kersten en Tom Schellekens. Kersten reed Boebka van Marienshof Z (v. Balou du Rouet) naar de zesde plaats door in 33,93 seconden een foutloze ronde te sprongen. Jolet van het Zietfort (v. Joop III) deed het ook foutloos in 33,98 seconden onder het zadel van Schellekens was hen de zevende plaats opleverde.

Klik hier voor de resultaten