Top tien voor Harrie Smolders en Dolinn in Coupe de Genève

Top tien voor Harrie Smolders en Dolinn in Coupe de Genève

De hoogste rubriek van de dag in het Zwitserse Genève stuurde de aanwezige ruiters over zes hindernissen en maar liefst dertien obstakels. Minder dan één derde slaagde erin om door te stoten naar de barrage. Ook Harrie Smolders tekende present en werd met Dolinn (v. Cardento 933) beloond met een zesde plaats!

De ruiters en hun paarden werden op de proef gesteld in een uitdagend parcours over 1.60m hoge hindernissen en obstakels. Het bleek geen makkelijke opdracht om het parcours zonder fouten te doorstaan. Maar Harrie Smolders gaf niet toe aan de druk en bemachtigde een startplaats voor het verkorte parcours. De veertienjarige KWPN-merrie was ook in de tweede ronde op geen fout te betrappen en het duo hun harde werk werd beloond met een knappe zesde plaats. 

De volledige top drie kleurde Zwitsers. Niklaus Schurtenberger kwam aan de start met C-Steffra (v. Clarimo) en hield er een foutloze barrage aan over in 34,66, wat goed bleek voor derde plaats. Net iets sneller, in 32,93 kwam Edouard Schmitz de eindmeet over op Gamin van 't Naastveldhof (v. Chacco Chacco). Maar opnieuw kon iemand beter doen. Met 32,16 op de chrono was Steve Guerdat de ongenaakbare winnaar. Met Venard de Cerisy (v. Open Up Semilly) hield hij alle concurrentie achter zich. 

Volledige uitslag