Stefanie Carroll, Liesje Vrolijk en Iris Michels zorgen voor Nederlandse girlpower in Oliva

Stefanie Carroll, Liesje Vrolijk en Iris Michels zorgen voor Nederlandse girlpower in Oliva

Vier combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.50m Grand Prix kwalificatie in Oliva. Uiteindelijk wisten twee Belgische duo's de finish foutloos te kruisen. Voor Nederland reed Stefanie Carroll naar het beste resultaat met haar Charly 1595.

De jonge Belgische amazone, Maartje Verberckmoes was niet te stoppen in deze 1.50m hoofdrubriek. Verberckmoes en haar 12-jarige Guidam's Willow The Second (Willow) snelden met ruim twee seconden voorsprong naar de winst.  Guidam's Willow The Second komt uit de fokkerij van C. Den Boer en werd eerder uitgebracht door Danny Schaper. 

Voormalig Belgisch kampioen, Dominique Hendrickx volgde met de 12-jarige zoon van Quality Time TN, Floris TN op de tweede plaats. De snelste chrono kwam op naam van Edwin Smits en Fleur Sinaa-A. In het zadel van de dochter van Cardento tikte de Zwitser één balk uit de lepels en plaatste zich uiteindelijk op de derde plek. 

Het paar werd opgevolgd door Jonna Ekberg met Calypso de Beaufour (Diamant de Semilly) op vier en de Nederlandse amazone Stefanie Carroll met Charly 1595 (Cayado) op vijf.

Alle resultaten

Liesje Vrolijk en Iris Michels schitteren in 1.40m Gold Tour

Eerder sprong Iris Michels met haar negenjarige Comme Il Faut-merrie, Izabelle, foutloos naar de zesde plaats. Proefwinst in deze 1.40m Gold Tour kwam op naam van de Ier, Robert Splaine met de 10-jarige Cambridge (Cloney).

In het tweede deel van deze 1.40m rubriek noteerde Liesje Vrolijk het beste Nederlandse resultaat. Vrolijk plaatste zich op de negende plek met Insanity Allegro (Numero Uno).  Proefwinst in deze rubriek kwam op naam van Julien Epaillard en Bazooka Semilly (Diamant de Semilly).