Podium voor Johan Bergs in GP-kwalificatie Kronenberg

Podium voor Johan Bergs in GP-kwalificatie Kronenberg

De éénster GP-kwalificatie leverde een derde plaats op voor Johan Bergs. De Nederlander hield er de eer hoog door het brons op te eisen. 

Met Levista onder het zadel sprong Bergs naar het brons van de GP-kwalificatie over 1.30m. Hij werd gevolgd door landgenote Tamara Klop die op vier eindigde met Gaudi Vd Molendreef Z (v. Gigolo V/D Molendreef). 

Voor Bergs was er nog een achtste plaats weggelegd met Valencia CI Z (v. Vagabond de La Pomme). Hij moest er John Steeghs voorlaten op zeven met Jemen (v. Harley VDL) terwijl Leon Thijssen naar negen werd verwezen in het zadel van Faithless Mvdl (v. Ukato). 

Verder in de lijst van geplaatste ruiters noteren we nog een dertiende plaats voor Niels Kersten met Belfast Z (v. Bamako de Muze) voor Joey Alberti met Cessaro PS (v. Conthargos). Als laatste kwam Mel Thijssen op zestien met Jarizona van de Muggenhoek (v. Arizona).

De proef werd gewonnen door Jens Vandenberk. De Belg sprong naar de overwinning op de rug van Cynthia Z (v. Calvados). Marlon M. Zanotelli kwam op twee met Comthago VDL (v. Comme IL Faut). 

Bekijk de resultaten van de 1* GP-kwalificatie hier

Bergs was niet enkel in de GP-kwalificatie de sterkste Nederlandse combinatie, ook in de rubriek voor jonge paarden scoorde hij het beste resultaat. Met La Luna Especiale (v. Cape Coral Rbf Z) sprong hij naar het zilver bij de 5- en 6-jarigen. Voor Joey Alberti was er eveneens een plek in de top tien, hij nam de zevende plaats voor zijn rekening met Comme Liam Z

Bekijk de resultaten van de 5- en 6-jarigen hier

Bij de éénster over 1.10m kon Jaydee Janssens het brons bemachtigen in combinatie met Chupachup Dw Z. Voorafgaand stonden de sprongen op 1.20m hoogte opgesteld waarbij Kim Emmen het beste resultaat neerzette door er achtste te worden met Optima vd Bisschop (v. Denzel V'T Meulenhof). 

Alle resultaten van bij de Peelbergen vind je hier