Smolders meet zich met Deusser, Ahlmann en Vanderhasselt in spannende barrage van 5* Brussel

Smolders meet zich met Deusser, Ahlmann en Vanderhasselt in spannende barrage van 5* Brussel

Het was een ware titanenstrijd in de ontknoping van de CSI5* 1,55m op de Stephex Masters van Brussel daarnet. De dertien deelnemers in de barrage waren niet de minsten; namen als Patteet, Philippaerts, Ehning, Smolders, Ahlmann, Deusser, Vanderhasselt, Guerdat, Zanotelli en Kraut, ... Deusser kwam als ruime winnaar uit de bus. 

QUICK RESULT

1. Daniel Deusser - Killer Queen VDM
2. Christian Ahlmann - Dominator 2000 Z
3. Christophe Vanderhasselt - Identity Vitseroel


Het was een avond om starstruck te worden in Brussel tijdens de topproef van de dag; deze 5* 1,55m. Daniel Deusser bewees zich met de negenjarige Killer Queen VDM (Eldorado vd Zeshoek) als snelste foutloze van de dertien combinaties die terugkeerden voor de barrage. Hij neemt zo de hoofdprijs in de vorm van een prachtige Audi mee naar huis. Christian Ahlmann en zwarte parel Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly) volgden in 41,36 seconden op de tweede plaats en waren zo een ruime anderhalve seconde trager dan Deusser en Killer Queen, die haar naam duidelijk eer aan deed vanavond. 

Christophe Vanderhasselt bewees zijn 5*-kwaliteiten in het zadel van zijn topmerrie Identity Vitseroel, een elfjarige dochter van Air Jordan Z. In 41,65 seconden lieten ze Ahlmann niet veel ruimte, het leverde hen de derde plaats op. Harrie Smolders en Don VHP Z Nop (Diamant de Semilly) volgden in 43,04 seconden voor onze Noorderburen. Jasmine Chen en Ninyon (Nintender) grepen de vijfde plaats. 

Ook Olivier Philippaerts en Gudrun Patteet keerden terug voor de barrage. Philippaerts vertrouwde op zijn Landzauber-dochter H&M Legend Of Love; zij sprong met één balkfout naar de negende plaats met 40,23 seconden. Een gemiste tweede plaats. Patteet en Sea Coast Valdelamadre Clooney (Centeuer Z) waren met 40,78 seconden ook zeer snel, maar ook hier ging er een balk tegen de grond. Zij werden tiende. 

Klik hier voor het volledige resultaat.