Skye Morssinkhof verdedigt Nederlandse eer in CSI Houten

Skye Morssinkhof verdedigt Nederlandse eer in CSI Houten

In de CSI Medium Tour in Houten is deze middag Skye Morssinkhof als winnares aangewezen. De amazone snelde naar de winst van de CSI2* 1.40m rubriek. Ook Tim Franssen deelde mee in de vreugde zilver.

Met Baloubelle 5 (V. Baloubet du Rouet) kon Morssinkhof haar landgenoot, Tim Franssen te snel af zijn. Franssen kon met Frans Wilrick'S (V. Ustinov) de tijd van 61.72 niet verbeteren en finishte in 63.64, wat goed was voor een tweede plaats. De twee Nederlandse combinaties konden zo de Nederlandse eer hoog houden en het duo uit Koeweit voorblijven. Dat duo bestond uit Ali Al Khorafi en Ewout K (V. Wolfgang). 

Op vier volgde Alex David Gill met Inaico VDL (V. Indoctro). Daarna kwam nog een Nederlands paar. Steven Veldhuis nam in het zadel van Iregina plaats 5 voor zijn rekening. 

De ochtend in Houten werd geopend met een rubriek over een hoogte van 1.15m. In deze proef kwamen er voornamelijk Nederlandse combinaties aan de start, bijgevolg was hier het podium volledig Nederlands gekleurd. Op één plaatste Johan Worst zich met Kaitlynn. Plaats twee was voor Anne Van Vulpen en Kornet Star Bh (V. Cornet Obolensky). Op een tijd van 32.28 kwamen zowel Rheava Siy met Ice van de Molenbelt (V. Quality Time Tn) als Tamara Van Manen met Laurette (V. Gaultier VDL) binnen, wat hen een gedeeld derde plaats opleverde. Jan Schuttert nam de vijfde plaats voor zijn rekening met onder het zadel Good Farming HS (V. Carrera VDL). 

Bekijk alle resultaten hier