Schuttert grijpt top vijf klassering in CSI5* competitie Valkenswaard

Schuttert grijpt top vijf klassering in CSI5* competitie Valkenswaard

Later vandaag staat de Grand Prix nog op het programma in Valkenswaard maar zonet kwamen de CSI5* ruiters alvast voor een eerste keer in actie. Het ging om een 1m45 rubriek die in twee fases gereden werd. De overwinning kwam in Franse handen: Nina Mallevaey. Zij reed Mademoiselle-A, een 11-jarige BWP-er, foutloos doorheen de tweede fase in 23,27 seconden. 



Hans-Dieter Dreher en Vestmalle des Cotis (v. Baloubet du Rouet) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij kwamen niet in de buurt van het hout en klokten af in 23,27 seconden. Laura Klaphake en Cortes (v. Chacco-Blue) mochten op de derde podiumtrede plaatsnemen. Het duo kon de nul behouden en klokte af in 25,14 seconden. 

Frank Schuttert (Isis) en Eoin McMahon (Chrristians Carado) eindigden op plaatsen vier en vijf. Zij sprongen foutloze rondes in respectievelijk 25,2 en 25,46 seconden.

Jur Vrieling en Griffin van de Heffinck (v. Castelino van de Helle) eindigden net buiten de top vijf op de zesde plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 25,47 seconden.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m15 van de CSI1* competitie spring Hilde Veenstra naar een derde plaats. Zij kon met After Pleasure Toltien (v. For Pleasure) de nul behouden en finishte in 57,34 seconden. Merel Albertema en Martinair (v. Casago) volgden op de vierde plaats na een foutloze ronde in 58,45 seconden.

In het 1m40 van de CSI2* competitie kon Leopold van Asten deze middag een vierde plek behalen. Hij rekende op VDL Groep Kimbel (v. Casall) om in 67,48 seconden een foutloze ronde te springen.