Yannick Janssen van Grusven grijpt de overwinning in Youth Grand Slam Kronenberg

Yannick Janssen van Grusven grijpt de overwinning in Youth Grand Slam Kronenberg

In De Peelbergen wordt er dit weekend op CSI2* niveau gesprongen. Zonet kwamen de CSI2* ruiters in actie voor een 1m35 rubriek met barrage. De overwinning kwam in Belgische handen: Jos Verlooy reed Igor (v. Emerald) foutloos rond in 45,74 seconden. Dit was voldoende om de overwinning op te strijken. 

Skye Morssinkhof volgde op de tweede plaats. Zij kon in het zadel van Pimpernell II van de Ceulshaegen (v. Elvis Ter Putte) een foutloze ronde achter gaan naam noteren en klokte af in 45,89 seconden. Faye Schoch reed op haar beurt Essex (v. Klub Sportowy) naar de derde plaats. Het duo kon de nul behouden en klokte af in 46,39 seconden. 

Alicia Bocken (Dinka) en Albert Pisarik (Chapo 2) werden vierde en vijfde.

Klik hier voor de resultaten

Yannick Janssen van Grusven verzekerde een Nederlandse overwinning in de Youth Grand Slam voor Young Riders. Hij was de snelste in een barrage met drie combinaties. Hij reed Lugaignac des Pouplis (v. Atlantic) foutloos rond en klokte af in 52,33 seconden. Hij was hiermee meteen de enige die de nul kon behouden. Ruth Aylmer en Gepetto (v. Je T'Aime) namen de tweede plaats mee naar huis. Sanne-Roos Bals en Kannas Krishna (v. Kannan) mochten op de derde podiumtrede plaatsnemen. 

Grete Veske (Porsche) en Yves Willems (Odile van't Ruytershof) werden respectievelijk vierde en vijfde.

In de Youngster Tour voor 7- en 8-jarige paarden was Nicole Caris de beste Nederlandse. Zij reed Lynette NH (v. Arezzo VDL) naar de tweede plaats door in 42,35 seconden een foutloze ronde te springen. Saad Jabri nam de overwinning mee naar huis. Hij rekende op Guja Ste Hermelle (v. Vigo d'Arsouilles) om in 40,52 seconden foutloos rond te springen. Charles Berron en Vision of Picobello Z (v. Vagabond de la Pomme) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 42,63 seconden. 

Gerco Schröder (Lorona) en Philip Rüping (Casanina PS) werden vierde en vijfde.

Klik hier voor alle resultaten