Sanne Thijssen scoort in 1.55m hoofdrubriek LGCT Mexico!

Sanne Thijssen scoort in 1.55m hoofdrubriek LGCT Mexico!

Veertien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.55m hoofdrubriek in Mexico. De Duitse springruiter, Richard Vogel maakt dit weekend zijn rentree in de Tour en dat doet hij met succes! Op vrijdag sprong Vogel met zijn 10-jarige Cydello (Cascadello) naar de uiteindelijke winst in de 1.55m hoofdrubriek. Voor Nederland volgde Sanne Thijssen in de prijzen!

Vogel vertelde na afloop; "Ik zag Ben Maher zijn parcours en ik dacht dat mijn paard een grote pas heeft, hij is klein maar heeft een grote pas, een groot hart en ook veel motivatie, dus ik dacht als ik een goede start heb kan ik er met negen komen. Mijn plan was om nog één extra pas te maken naar de witte verticale, en dan scherp te buigen om strak genoeg te kunnen draaien, wat Cydello, mijn paard, briljant deed."

Vogel dook uiteindelijk onder de chrono van Ben Maher en de 15-jarige KWPN-ruin, Exit Remo (San REmo). Katrin Eckermann vervolledigde de top drie in het zadel van de 11-jarige Chao Lee (Comme Il Faut).

Het duo werd opgevolgd door Daniel Deusser die met BWP-hengst, Otello de Guldenboom (Tobago Z) voor bleef op Gilles Thomas met Elfra van Beek Z (El Salvador).

Als een van de eerste aan de start zette Sanne Thijssen alles op alles met Cum Laude (Cooper van de Heffinck). Het duo tikte één balk uit de lepels en strandde zo uiteindelijk op de achtste plaats.

Uitslag