Sanne Thijssen neemt flitsende start in Openingsrubriek van Praag

Sanne Thijssen neemt flitsende start in Openingsrubriek van Praag

De eerste individuele beproeving en daarnaast ook de eerste CSI5* rubriek in het algemeen in Praag eindigde alvast met een foutloze start voor Gregory Wathelet. De overwinning was voor de Portugees Rodrigo Giesteira Almeida.

Een totaal van net iets meer dan 60 combinaties werkten het 1.45m hoge parcours af. Sanne Thijssen stuurde de Zangersheide merrie Tippy Z (Tyson) uit de fokkerij van E. Ickenroth en T.H. Emans foutloos het parcours rond. Het duo was goed voor zomaar even de zesde plaats!

De eerste overwinning in Praag kwam op naam van Rodrigo Giesteira Almeida. De Portugees was bijna 4,5 seconden sneller dan de dichtste concurrentie in het zadel van Pegasus Cekanane (Kannan). De tweede plaats werd ingenomen door Mouda Zeyada (EGY) en Katia, een KWPN merrie van Emerald. Twee honderdsten verschil liet Denis Lynch (IRL) met Cornets Iberio (Cornet Obolensky) op drie eindigen. 

Binnen de top tien kwam de KWPN ruin Gangster V/h Noddevevlt (Eldorado vd Zeshoek) nog op zeven met Vladimir Tretera (CZE).


Resultaten