Maikel van der Vleuten's Beauville Z uitgeroepen tot 'GCL Horse of the Year'

Maikel van der Vleuten's Beauville Z uitgeroepen tot 'GCL Horse of the Year'

Tromgeroffel, alsjeblieft... Op woensdagavond vond de grootschalige vierde editie van de GCL Season Awards plaats. De schitterende prijsuitreiking ontvouwde zich in Praag, waar opmerkelijke prestaties uit 2023 op een bijzondere manier werden geëerd. Gedurende het GCL Championship van 2023 stonden strategische planning en paardenkracht op de voorgrond van de overwegingen van teammanagers. Zonder verder oponthoud, laten we de geëerde winnaars van de GCL Season Awards 2023 erkennen:

Categorie: GCL Paard van het Jaar: Beauville Z NOP

Beauville Z N.O.P, bereden door Maikel van der Vleuten en gefokt door Pascal en Monique Habets, is dit jaar opvallend consistent geweest als het GCL-paard van het jaar. Het paard is eigendom van Marta Ortega Pérez. Beauville Z N.O.P, dat een uitzonderlijk GCL-seizoen heeft laten zien, heeft dit jaar twee overwinningen bijgedragen aan het team Madrid In Motion, met 5 podiumplaatsen en een foutenpercentage van 69,2%, met een gemiddelde van slechts 1,2 strafpunten per ronde.

Bij het in ontvangst nemen van de prijs namens Marta Ortega Pérez glimlachte Maikel van der Vleuten: "We werken al vele jaren samen met Marta, en het is fantastisch dat ze ons ondersteunt en ons helpt om de resultaten te behalen. Dit zijn de momenten waarvoor we het allemaal doen."

Vader Eric van der Vleuten nam de prijs in ontvangst voor de fokkers Pascal en Monique Habets en legde uit: "Iedereen weet dat veel mensen veel paarden fokken en het is niet gemakkelijk om een paard op dit niveau te fokken, we hebben het over het hoogste niveau. Dit is een enorme prestatie voor de Habets."

Categorie: GCL Ruiter van het Jaar: Christian Kukuk van Riesenbeck International

In een seizoen dat werd gekenmerkt door felle concurrentie en opmerkelijke prestaties, viel Christian Kukuk op als het toonbeeld van paardrijden. Vertegenwoordigend Riesenbeck International, aangedreven door Kingsland Equestrian, toonde Kukuk uitzonderlijke consistentie, sportiviteit en een ware toewijding om zijn team de overwinning van het kampioenschap van 2023 te bezorgen. Zijn inzet voor de serie leverde hem dit seizoen 131 punten op met 8 podiumplaatsen, 5 overwinningen en een helderheidspercentage van 65%, wat hem de titel van GCL Ruiter van het Jaar opleverde.

Christian Kukuk glimlachte: "Het is een zeer emotioneel jaar geweest, we kwamen naar de laatste show in Riyadh waar alles mogelijk was maar er veel op het spel stond. Ik heb een heel groot team achter me en deze prijs is ook te danken aan al onze eigenaren, grooms, fans en familie, maar er is één grote man achter dit alles en dat is Ludger. Hij heeft ons het hele seizoen duidelijke richting gegeven, we wilden het kampioenschap winnen en we hielden allemaal vast aan hetzelfde plan. De teamgeest die we dit jaar hadden, was onwerkelijk."

Categorie: GCL U25 van het Jaar : Nina Mallevaey van Rome Gladiators

De toekomst van de paardensport straalt helder met talent zoals Nina Mallevaey. Als een sleutellid van de Rome Gladiators, aangedreven door ClipMyHorse.TV, toonde Mallevaey uitzonderlijke vaardigheid, wat haar de titel GCL U25 van het Jaar opleverde. Haar prestaties laten niet alleen haar individuele succes zien, maar ook haar bijdrage aan de veelbelovende toekomst van de sport.

Op het podium terwijl ze de trofee in ontvangst nam, glimlachte U25-ruiter Nina Mallevaey: "Ik heb gedroomd om hier op de grote shows te zijn. Ik heb het geluk het team om me heen te hebben dat ik heb. Ik moet onze teameigenaar Mark Rien en teammanager Nick Skelton hiervoor bedanken."



Bron: Persbericht
F. ©: LGCT