Sanne Thijssen klasse apart in 1.45m hoofdrubriek Opglabbeek

Sanne Thijssen klasse apart in 1.45m hoofdrubriek Opglabbeek

Na een druk bezette barrage regeerde Sanne Thijssen met ruime voorsprong in de 1.45m Longines Ranking rubriek in Opglabbeek. In deze hoofdrubriek nam Thijssen een ruime voorsprong op de concurrentie.

Niet minder dan 24 combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van deze 1.45m Ranking rubriek. Een groot deel gaf forfait. Pim Mulder was de eerste om een foutloze omloop te presteren met de 11-jarige Dunaghmore (Ustinov). De Belgische amazone, Leonie Peeters volgde aan de start. Samen met Godlike van de Kapel (Balthazar Vp Wisbecq) bleef Peeters eveneens foutloos.

Enkel Sanne Thijssen wist de chrono van haar landgenoot Pim Mulder te verbeteren. In het zadel van Tippy Z (Tyson) snelde Thijssen  met net geen drie seconden voorsprong naar de winst. Mulder en Dunaghmore (Ustinov) plaatsten zich tweede. De top drie werd afgewerkt door Marco Kutscher en BWP-ruin, Origi van de Maltahoeve (Marius Claudius).

Net buiten het podium volgde Olivia Chowdry met de Kannan-merrie, Balkana du Tillard voor Frederic Vernaet en Olleke Bolleke Jw vd Moerhoeve (Kannan).

Mulder schreef ook de zesde plek op naam met Kentucky Balia NL (Carambole). In de top tien volgde Ann Carton-Grootjans met Nox Blue van de Hertogen (VDL Zirocco Blue) voor Maikel van der Vleuten en Inspector (Gentleman). Leonie Peeters strandde uiteindelijk op de negende plek.

Uitslag