Kevin Jochems glundert in 1.55m hoofdrubriek Basel

Kevin Jochems glundert in 1.55m hoofdrubriek Basel

De Golden Drum, een 1.55m international hoofdrubriek lokte heel wat toeschouwers naar de indoor hal van het CHI Basel. In de internationale CSI5* rubriek kwamen zes combinaties aan de start van de barrage. Uiteindelijk won Yuri Mansur met zijn vertrouwde Vitiki!

Yuri Mansur en zijn 16-jarige Vitiki (Valentino, fokker: ZG Karl-W. Stapel & Jürgen Wahlers) waren de eerste aan de start in de barrage. Het paar zette de toon met een foutloze omloop in 33,89 seconden. Niemand wist de chrono te verbeteren. "Het was een technisch parcours. Het viel me al op toen ik het afpaste. Goed dat Vitiki terug op dit niveau is, dit is een gamechanger!"

Denis Lynch volgt uiteindelijk op de tweede plek met Dark Chocolate 48 (Casall).

Pieter Devos en de negenjarige BWP-merrie, Casual DV Z (Cornet Obolensky) vervolledigden de top drie. Enkel het podium werkte de barrage foutloos af. Met één springfout volgde Steve Guerdat op de vierde plek met Looping Luna (Lord Fauntleroy). Kevin Jochems strandde uiteindelijk op de vijfde plaats met de 10-jarige Camilla van de Helle (Crumble).

Lars Kersten sprong eerder in de 1.50m rubriek in de kijker. Samen met de 10-jarige Funky Fred Marienshof Z (Fantomas de Muze) plaatste hij zich in deze hoofdrubriek op de twaalfde plek.

Uitslag