Sanne Thijssen en Con Quidam RB nemen vliegende start naar brons in CSI5* Doha

Sanne Thijssen en Con Quidam RB nemen vliegende start naar brons in CSI5* Doha

De CSI5* competitie in Doha is officieel van start gegaan met de CSI5* 1.45m rubriek op donderdag. In de hoofdstad van Qatar wordt deze week de Global Champions Tour afgetrapt. Sanne Thijssen bewees nog maar eens wat voor een sterke combinatie zij vormt met haar Con Quidam RB en stuurde de 18-jarige hengst van Quinar Z naar het brons! 

De ruiters kwamen een eerste keer in actie in de 1.45m rubriek. Foutloos blijven bleek geen makkelijke opdracht, al helemaal niet over de beide fasen, met maar acht combinaties van de ruim dertig starters die hun nulscore konden behouden. De Brit Oliver Fletcher schreef de proef op naam met BP Pocahontas (Emilion). Simon Delestre achtervolgde op twee in combinatie met Cayman Jolly Jumper (Hickstead). Con Quidam RB (Quinar Z) stelde zijn trouwe amazone, Sanne Thijssen, opnieuw niet teleur en bracht haar het brons op. 

De KWPN merrie Jarina J, een dochter van Cicero Z Van Paemel kwam onder Pieter Devos op elf te staan.

Resultaten

Thijssen kwam daarna aan de start met Cum Laude in de 1.45m Longines Ranking-rubriek en stuurde de 10-jarige zoon van Cooper vd Heffinck naar een klassering met de twaalfde plaats. De KWPN merrie Katia (Emerald) kwam onder Mouda Zeyada op vier terecht. 



F. ©: Extra Horses