Ruben Romp snelt naar de overwinning in Knokke

Ruben Romp snelt naar de overwinning in Knokke

In Knokke wisten de buitenlandse ruiters het thuispubliek van de overwinning te houden in de 1.30m rubrieken. Ruben Romp overwon in de 1.30m CSI2* terwijl Eleanor Hall McAteer de CSI1* 1.30m rubriek overwon.

De 1.30m tweesterren overwinning kwam op naam van de Nederlandse springruiter, Ruben Romp. Samen met de 8-jarige VDL Zirocco Blue-merrie, Gintura snelde Romp naar de overwinning in 62,61 seconden. Het paar bleef zo slechts enkele honderdsten van een seconde voor op Mimi Gochman met Avoloma BH (Quasimodo Z). Voor eigen publiek vervolledigde Charline Hendrickx het podium.

Hendrickx loodste haar eigen Sire Major de la Cour -zoon, Halbert vh Paardeveld foutloos naar de derde plaats. Gilles Detry volgde op de vierde plek met Double O Seven PL (Ugano Sitte).  

In de CSI1* 1.30m rubriek hield de Britse Eleannor Hall McAteer een trio Belgen achter zich. Samen met de 13-jarige Unex Arantos (Concorde) overwon de Britse voor Koen De Waele met Hilfiger Vann T Ameldonk (Horion de Libersart). Danny Van den Bosch volgde op de derde plek met Jade Van Dorperheide (Zilverstar T) en bleef zo Hervé Lange met Delta Fee des Hazalles (Exploit de Roulard) voor. 

De top vijf in deze rubriek werd keurig afgewerkt door Kelly Jochems met Bontendro (Contendro I).

Alle resultaten