Tim Lips zet Nederlanders op zilverkoers in Nations Cup tussenstand Strzegom

Tim Lips zet Nederlanders op zilverkoers in Nations Cup tussenstand Strzegom

De Lotto Horse Trials in Strzegom stond vandaag in het teken van de tweede dressuurdag. Er worden dit weekend diverse rubrieken verreden waaronder de CCIO4* Nations Cup die op dit moment wordt aangevoerd door Duitsland met 81.60 strafpunten. Nederland volgt dan op een tweede plaats met 82,40 strafpunten en het Belgische team staat op een vierde plaats met 95.80 strafpunten. 


CCIO4* NC

Het mooie resultaat voor Nederland in de tussenstand van de Nations Cup komt door de hoge klassering van Tim Lips. Met zijn 13-jarige Bayro (v. Casantos) gaat hij na de dressuur aan de leiding met een score van 23.00 strafpunten. Hij zal echter de komende dagen de hete adem in zijn nek voelen van Michi Jung die hier met FischerChipmunk FRH (v. Contendro I) met 23.20 strafpunten op een tweede plaats volgt. Dibo ( Andreas Dibowski) en FRH Corrida zien we dan met 26.80 strafpunten op de derde plaats terug. 

Een mooi resultaat werd er ook behaald door Alice Naber-Lozeman en haar ACSI Peter Parker N.O.P. met wie ze vandaag een vijfde plaats behaalde. Helaas tellen haar 29.30 strafpunten niet mee voor het teamresultaat. Dat geldt echter wel voor Janneke Boonzaaijer en ACSI Champ de Tailleur die met 29.40 strafpunten op de zesde plaats staan en Laura Hoogeveen en haar Wicro Quibus N.O.P. die nu negende staan. 

Voor België is het Laura Loge die haar Absolut Allegro naar de voorlopige twaalfde plaats stuurt met 30.60 strafpunten. 

CCI4*-L

In de andere viersterren rubriek gaat Dirk Schrade aan de leiding met Catelan met een score van 26,70 strafpunten. Aliene Ruyter staat voor Nederland op een knappe derde plaats met 30.60 strafpunten. Voor België staat Maxime Lambrecht met Felix Roses op een voorlopige vijfde plaats met 32.90 strafpunten. Elaine Pen staat momenteen tiende met Blue Nile en elfde met Shady Grey. De Belgische Julia Schmitz en Lady Like volgen dan nog op een 13e plaats. 


CCI3*-S

In het driesterren staat Lips na de dressuur met Herby (v. VDL Zirocco Blue) op een sterke vijfde plaats met 29.70 strafpunten. Merel Blom en haar Limited Edition (v. Ibisco) staan met 30.00 strafpunten op een zevende plaats. 


CCI2*-L

In de lange tweester weet Merel Blom nog een derde plaats te bezetten met Vesuve d'Aveyron met 29.00 strafpunten. De Belgische Karin Donckers en haar Ludique du Coeur des Collines volgen op de vierde plaats met 29.50 strafpunten. 

Resultaten