Romp en Winkelmolen schitteren op het podium op Spaanse bodem

Romp en Winkelmolen schitteren op het podium op Spaanse bodem

In Oliva wordt er nog steeds druk op verschillende pistes gesprongen. Zonet werd een 1m40 rubriek van de GOLD competitie gesprongen en hierin reed Petronella Andersson naar de overwinning. In het zadel van Castres van de Begijnakker Z (v. Coriano Z) kon ze alle balken in de lepels laten en finishte ze in 27,93 seconden. Ze was hiermee de snelste in deze twee-fasen-rubriek. 

Harold Boisset en T'Obetty du Domaine (v. Kashmir van Schuttershof) eindigden op de tweede plaats. Zij konden eveneens een foutloze ronde springen en finishten in 28,36 seconden. Francesco Turturiello nam met Jadetta van het Mettenhof (v. Sandro Boy) de derde plaats mee naar huis. De Italiaanse ruiter liet alle balken in de lepels en finishte in 28,62 seconden. 

Edwin Smits (Lantaro von Hof) en Petronella Andersson (Halito O) vervolledigden de top vijf. 

Koen Vereekce zorgde voor de beste Belgische prestatie. Hij rekende op l'Esmeralda van't Meulenhof (v. Nabab de Reve) om in 29,48 seconden een foutloze ronde te springen. Dat leverde hem de negende plaats op. 

Silver 1m25

In het 1m25 van de Silver competitie werd er rechtstreeks tegen de klok gesprongen. Julien Anquetin liet hier alle concurrentie ver achter zich. Hij rekende op Ensora de Pleville Z (v. Ensor van de Heffinck) om in 56,44 seconden een foutloze ronde te springen. Vincent Lambrecht en Catwalk Vas Y Picobello Z (v. Vagabond de la Pomme) volgden op de tweede plaats. Ze konden de nul behouden en klokten af in 61,43 seconden. Ruben Romp maakte het podium compleet. Hij rekende op Pirate Andalou (v. Nabab de Reve) om in 61,90 seconden een foutloze ronde te springen.

Alexia Mouthoy (Eau Sauvage-D.B.) en Beau Schuttelaar (Ittorio VL) eindigden op plaatsen vier en vijf. 


5-jarigen 

Bij de 5-jarigen ging de overwinning naar de Duitse Stephi de Boer. Zij reed Loverboy B (v. Elvis ter Putte) foutloos doorheen de tweede fase en stopte de chrono in 36,86 seconden. Yves Winkelmolen en Grenade de Talma (v. Ogrion des Champs) namen de de zilveren medaille mee naar huis. Zij konden de nul behouden en klokten af in 42,82 seconden. Ulrike Bruns vervolledigde de top drie in het zadel van Diamuno Star (v. Talent Charboniere). De Duitse combinatie sprong een foutloze ronde in 43,07 seconden. 

Yves Winkelmolen (Golden Diamond) en Alejandro Cordoba Perez (Cartagena) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Klik hier voor de resultaten