Rogier Linssen zegeviert met Cornet's Lover in Youngsters Sunshine Tour

Rogier Linssen zegeviert met Cornet's Lover in Youngsters Sunshine Tour

De Nederlandse combinaties weten opnieuw hun stempel te drukken tijdens een nieuwe week van de Sunshine Tour! In Vejer de La Frontera heeft Rogier Linssen voor een Nederlandse overwinning gezorgd met Cornet's Lover bij de jonge paarden maar kon ook Anouk de Ruijter zich laten opmerken in de CSI2* competitie. 

Linssen was uit de ruim dertig combinaties de snelste in het zadel van Cornet's Lover, een 7-jarige Cornet du Lys-nakomeling. Het duo won met drie seconden voorsprong van plaatselijke combinatie Alejandro Fernandez Sanchez en Balthargos PS (Baloubet du Rouet). De Brit James Wilson werd derde op Radjamerci van de Vlasbloemhoeve (Dieu Merci van T&L).

Edouard Schmitz rekende op Nederlandse springkracht. Zo werd de Zwitser vierde op de KWPN hengst Maestro S, een zoon van Emerald van 't Ruytershof gefokt door F. van Santvoort. Anouk de Ruijter kon zich hier al een eerste keer laten opvallen door de KWPN ruin Moviestar (Etoulon) naar de elfde plaats te sturen. 

Daarnaast werd de Ruijter ook vierde in de CSI2* 1.30m competitie en had daarvoor Jones onder het zadel, een 10-jarige KWPN ruin van Kannan. De overwinning was hier voor Alfie Bradstock en Bigstar Derick (Popstar Lozonais). 

Alle resultaten

Mel Thijssen schittert in kwalificatierubriek

Wat later was het Mel Thijssen die het Nederlands kleur voorzag in de CSI2* 1.35m rubriek. In deze kwalificatieproef sprong de amazone op de rug van Chardonnay Z, een achtjarige dochter van Cornado II, naar de zesde plaats. De amazone wist zich zelfs twee maal te plaatsen en werd ook nog eens veertiende op Cobalt de Quelennec Z (Cornet Obolensky).