Piet Raijmakers Jr mist nipt het podium in Grote Prijs Lier

Piet Raijmakers Jr mist nipt het podium in Grote Prijs Lier

Ook in het Azelhof hadden ze als afsluiter de Grote Prijs op de agenda staan. Met de hindernissen op 1.45m hoogte werd de 2* competitie verreden. De beste Nederlander was Piet Raijmakers Jr, die net niet het podium vond.

Met 42 combinaties aan de start was deze Grote Prijs eerder een kleine rubriek maar dat was in de spanning niet te merken. Slechts zes ruiters hielden hun paard warm voor de barrage. De Belg, Jeroen Appelen mocht Moningo - d van 't Heyveld (v. Thunder van de Zuuthoeve) nog een tweede keer starten en besloot deze barrage met zes strafpunten, wat hen op de vijfde plaats zette. Voor hen stond Piet Raijmakers Jr. De Nederlander had Van Schijndel's Gladstone (v. Grison van den Bisschop) onder het zadel om vierde te worden, met één springfout in de barrage.

De top drie was op geen enkel moment op een fout te betrappen. Jack Ryan bleek de beste te zijn met Baloe Hp (v. Balou du Rouet), met een winnende tijd van 40,94. Ruim een seconde later, met 42,12 op de klok, kwam Nikko Ritter over de finish met Aquiles Del Caribe Z (v. Action-Breaker) en werd tweede. De top drie werd vervolledigd door Zazou Hoffmann en Bloom du Plessis (v. Orient Express). 

Volledige uitslag