Lars Kersten beste Nederlander in Grote Prijs Sentower Park

Lars Kersten beste Nederlander in Grote Prijs Sentower Park


Slechts acht van de ruim vijftig deelnemende combinaties doorstonden de basisomloop zonder fouten. Voor zowel Lars Kersten als Johnny Pals hield een springfout hen uit deze tweede fase. Voor Kersten was er met Emmerton (v. Silvio I) een tiende plaats, Pals volgde wat verder op veertien met Happy Linda (v. Eldorado vd Zeshoek).

Sacha Beghuin had Elcup van Beek II Z onder het zadel en reed de hengstenzoon uit Elvis ter Putte foutloos rond in een tijd van 41,29. Slechts één combinatie kon beter doen. De Amerikaan Michael Hughes startte op Melodie-K van 't Kattenheye (v. Cornet Obolensky) en reed in 38,35 seconden naar de overwinning. Naast deze twee kon enkel nog Erika Lickhammer-Van Helmond zonder fouten eindigen, de Zweedse stuurde I. Comme Tessa Vhl (v. Comme Il Faut) naar het brons met 42,61 op de klok. 

Naast Beghuin mocht ook Guisson onder de Belgische driekleur terugkomen. In het zadel van Naturelle vh Legitahof Z (v. Nabab de Reve) was hij de snelste maar een balk in het zand deed hen de das om. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli onderging hetzelfde lot en klokte met Deesse de Coquerie (v. Consul Dl Vie Z) af op exact dezelfde tijd als Guisson waardoor de twee de vierde plaats deelden.


Volledige uitslag