Piet Raijmakers Jr en Bas Moerings scoren podiumplaats in GP-kwalificatie Deurne!

Piet Raijmakers Jr en Bas Moerings scoren podiumplaats in GP-kwalificatie Deurne!

In de 1.45m Grand Prix kwalificatie van Deurne heeft Omer Karaevli de eindzege op naam geschreven. Voor Nederland volgden Piet Raijmakers Jr. en Bas Moerings op het podium.

In de 1.45m Grand Prix-kwalificatie bleef Omer Karaevli met Livingstone van het Peggershof (fokker: Cinfra) net geen twee seconden voor op Piet Raijmakers Jr en de 11-jarige Van Schijndel's Olaya (Ogano Sitte, fokker: Och). Bas Moerings zette het Nederlandse feest verder met KWPN-hengst, Jesther (Cardento).

Enkel de top drie slaagde erin een foutloze finish te rijden. Het duo werd opgevolgd door Albert Zoer en Jackpot (VDL Zirocco Blue). Op de vijfde plaats strandde Mart Ijland met de achtjarige Kerenia (Zavall VDL).

Voor België volgde Dries Dekkers met Pommery van het Ijzeren Lindehof (Kasanova de la Pomme) op de zevende plek.

Renee de Weert scoort in 1.40m

In de 1.40m twee fasen special snelde Gilles Müller met de 12-jarige KWPN-merrie, Giavanna CB (fokker: Carrie D. Buxton) naar de winst. Het paar bleef nipt voor op Dries Dekkers en de achtjarige Kannan-zoon, Kalesco (fokker: Sofino S.C.). Voor eigen publiek vervolledigde Renee de Weert de top drie met de SF-hengst, Fidus du Mas Garnier (Con Air, fokker: Frederique & Dominique Maes).

Net buiten de top drie volgde Omer Karaevli met Policeman 2 (Perigueux) voor Dave Maarse en Kaiserin (Zapatero).