Lanto HBC topleverancier eerste bezichtiging tuigpaard

Lanto HBC topleverancier eerste bezichtiging tuigpaard

Zaterdag 6 januari vindt de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats op het KWPN-centrum in Ermelo. Het belooft weer een prachtige dag te worden, met in totaal 32 hengsten op de startlijst. Welke vaderdieren zijn dit jaar de topleveranciers van deze jonge hengsten?

De eerste bezichtiging is het startpunt van de hengstenselectie. Vanuit hier worden de beste hengsten uigenodigd voor de tweede bezichtiging, die plaatsvindt op zaterdag 3 februari tijdens de KWPN Stallion Show 2024 in Den Bosch. Tijdens deze tuigpaardenavond wordt u, naast de tweede bezichtiging, getrakteerd op een programma met het tuigpaard in de hoofdrol. Meer informatie hierover volgt binnenkort! 

Lanto HBC hofleverancier
Met zes zonen is Lanto HBC (Delviro HBC uit Urby V ster pref van Patijn, fokker D. van der Boon uit Noardburgum) de hofleverancier van de eerste bezichtiging voor tuigpaarden op 6 januari, gevolgd met Icellie (Bocellie uit Petrose ster pref van Fabricus, fokker J.R. Bosch) en Cizandro (Waldemar uit Uizandra ster pref van Manno, fokkers gebroeders Den Otter) met beide vier zonen. Op de derde plaats staat Idol (Manno uit Boukje keur pref van Plain's Liberator, fokker P. de Groot) met drie zonen. 

Het programma
Begonnen wordt in het ochtendprogramma, om 09.30 uur, met het lineair scoren van de hengsten op het straatje dat aan de korte zijde van de hal is aangelegd. De hengsten verschijnen zonder pauze voor de jury op het straatje, waarbij uiteraard ook publiek aanwezig kan zijn. Na de pauze om 12.45 uur worden de hengsten in een aantal groepjes gepresenteerd en beoordeelt de commissie de hengsten in stap en draf. Na deze beoordeling volgt de uitslag en worden de hengsten doorverwezen naar Den Bosch. Voor de begeleiders van een hengst geldt een capverplichting. De startlijst staat nu online.


Bron: KWPN