Philippe Houtackers, Nanne van den Boom en Lieselot Kooremans glunderen in Kronenberg!

Philippe Houtackers, Nanne van den Boom en Lieselot Kooremans glunderen in Kronenberg!

Op het eind van vorig jaar werd er nationaal gesprongen tijdens de Emmers Cup in Kronenberg. In de 1.20m Senior Finale hield Philippe Houtackers de winst in eigen land met de 12-jarige Suri Li (Spiderman).

De combinatie was net geen seconde sneller dan Mandy Grootegoed en de 6-jarige Nirvana (Obession B). Junyfer Prenger vervolledigde de top drie met KWPN-merrie, Halocia (Warrant).

Het duo werd opgevolgd door Mandy Grootegoed en Maviro Eurohill (Diamant de Semilly). Samen met de voormalige merrie van Darragh Kenny verwees de Nederlandse Stephanie Gog met Myspeciallux (I'M Special de Muze) naar de vijfde plaats.

Nanne van den Boom en Corlensky Dee (Corlensky G) schreven de 1.20m jeugdfinale op naam. Na een barrage met zes wisten slechts twee duo's een dubbel foutloze omloop te presteren. Van den Boom en de zwarte ruin verwezen daarbij Joep Schaap met LFalke (Harley VDL) naar de tweede plek. 

De snelste chrono kwam op naam van Anthony Schreinemachers en Figaro S (Carthino Z). Het paar werd opgevolgd door Anne Willemssen en Estoril (Calvaro Z). Jörg Leon Zahn vervolledigde de top vijf in het zadel van Kanbreaker (Kannan).

Bij de pony's snelde Lieselot Kooremans naar de winst in de 1.10/1.20m finale. Vijf duo's kwamen aan de start van de herkansing. Kooremans en de 9-jarige Zion II VDK (Zeppe van de Ijsseldijk) bleven daarbij voor op Guusje Gaasbeek en Emulinda (Jacorde). Kooremans schreef ook de derde plek op naam met Vertige de Belebat (Zodiak SL) en plek vijf met Pixie B (Cap Nord d'Hyrencourt). Op de vierde plaats strandde Emma Heijligers en Pretty Little Dandelion (Playback).