Opglabbeek: Niels Bulthuis tweede in de kwalificatie voor de 1* Grote Prijs

Opglabbeek: Niels Bulthuis tweede in de kwalificatie voor de 1* Grote Prijs

Het Sentower Park is deze ochtend van start gegaan met de kwalificatie voor de 1* Grote Prijs. Deze werd verreden over een hoogte van 1.25m en gewonnen door de Belg Roy van Beek.

Van Beek kon hiervoor rekenen op Miss Wimphof Z (v. Mr. Blue). Met 27,08 seconden was hij de concurrentie te snel af. Nederland staat op twee met Niels Bulthuis en Quote Z (v. Quasimodo Z) die foutloos bleven in 28,16 seconden. De Turk Omer Karaevli pakt het brons met Sunset Shine Z (v. Spartacus TN) en 28,78 seconden. Ricardo Valadas Coelho (Ilin, v. Van Gogh) en Ludger Beerbaum (Cool Down 7, v. Catoki) vervolledigen de top vijf.

Joyce Wolters en Justin Vde (v. Dakar VDL) staan op plaats tien, Karlijn Stemerdink valt met Belladonna (v. Colandro) net buiten de top tien op een elfde plaats. 


Klik hier voor de resultaten.

In het 1m15 reed Dominique Zbinden naar de overwinning. In het zadel van Inook (v. Verdi TN) kon ze de nul behouden en klokte ze af in 29,94 seconden. Paulien Schepers was wederom de beste Belgische. Ze rekende op Olivia (v. Toulon) om in 31,27 seconden naar de tweede plaats te rijden. Rosanne Janssen was met Carpe Diem K Z (v. Caleandro) goed voor de derde plaats. Het duo kon de nul behouden en finishte in 31,29 seconden. 

Renee Hazeleger eindigden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten