Niels Kersten en Leopold van Asten grijpen medailles in 2* kwalificatieproef Peelbergen

Niels Kersten en Leopold van Asten grijpen medailles in 2* kwalificatieproef Peelbergen

Nederlands feest in de 2* 1.45m hoofdproef bij Peelbergen vanavond! Zowel Niels Kersten als Leopold van Asten vielen voor eigen publiek in de prijzen, al moesten ze het goud wel laten aan het buitenland.

Met z'n veertienen klasseerden ze zich voor de barrage van de 2* GP kwalificatieproef, waaronder ook een mooi aantal Nederlandse ruiters. Uiteindelijk stopte Rodrigo Giesteira Almeida de chrono nog net zes honderdsten sneller dan Niels Kersten, zodat de Portugees in het zadel van de 10-jarige vosmerrie Vitalhorse Cekanane de Ushara (Kannan) met het goud eindigde. Niels Kersten mocht op de rug van de KWPN ruin Grieg S (Indoctro) met een tijd van 38.70 seconden het zilver in ontvangst nemen, twaalf honderdsten voor landgenoot Leopold van Asten en de 9-jarige BWP ruin VDL Groep Nino du Roton (Iron Man van de Padenborre).

De Italiaan Giampiero Garofalo nam de vierde plek voor zijn rekening op Max Van Lentz Schrans (Untouched). De top vijf werd afgesloten door Sebastian Adams en de schimmelruin Carlo (Cassini II).

Vind de volledige uitslag hier.