Grandorado TN drukt positieve stempel bij vrijspringen op KWPN hengstenkeuring

Grandorado TN drukt positieve stempel bij vrijspringen op KWPN hengstenkeuring

Met nog één reguliere dag van de eerste bezichtiging en de nakeuring nog te gaan staat het voorlopige totaal op 66 springhengsten. Vandaag werden er onder meer zes zonen van Grandorado TN geselecteerd.

“Het was wederom een geslaagde dag, met een mooie groep hengsten die we hebben kunnen uitnodigen voor Den Bosch”, reageert Cor Loeffen. Grandorado TN maakte een goede indruk en zes van zijn zonen zijn geselecteerd. Daarnaast kregen ook Hardrock Z (4), Gullit HBC (2) en F-One USA (2) meerdere zonen door.

“We kunnen inmiddels wel constateren dat Grandorado, in elk geval bij het vrij springen, echt een positieve stempel drukt. Qua exterieur zijn zijn zonen wat gevarieerd maar met het springen maken ze vrijwel allemaal een positieve indruk.Ook van Hardrock hebben we meerdere zonen kunnen uitnodigen voor Den Bosch. Hij lijkt typische Heartbreaker-eigenschappen door te geven, zoals snelle reflexen en gretigheid bij het springen. Dat laatste zat ze soms wat in de weg, wat dan ten koste van de sprong ging. Daarnaast hebben we zonen van hem kunnen selecteren die over maat en formaat beschikken.”

Na drie dagen zijn al 67 hengsten uitgenodigd voor de tweede bezichtiging. “We hebben zeker een aantal hengsten de kans gegeven, omdat Den Bosch opnieuw een belangrijk selectiemoment is. Ook vandaag hadden we weer een aantal interessant gefokte hengsten, die bij een acceptabel exterieur en dito vrijspringpresentatie een uitnodiging hebben gekregen voor de volgende ronde. Wat ten opzichte van de eerdere dagen wel anders was is dat we vanmiddag een stel hengsten hebben gezien die echt te fris waren, dat komt de beoordeling niet ten goede.”

Bron: KWPN

Foto: © Claus Close-Up