Nick Nanning knap vierde in de CSIOJ Grand Prix van Zuidwolde

Nick Nanning knap vierde in de CSIOJ Grand Prix van Zuidwolde

Op de CHIO Youth Spring Tour van Zuidwolde hebben de Juniors inmiddels hun Grand Prix over een hoogte van 1m40 verreden. Deelnemers moesten zich kwalificeren voor de aparte barrage en daar slaagden in totaal twintig combinaties in. Uiteindelijk ging de winst naar Spanje dankzij Olivia Alvarez Garcia maar Nick Nanning hield de Nederlandse hoog met een knappe vierde plaats. 

Het 16-jarige nichtje van Sergio Alvarez Moya kon rekenen op de KWPN-ruin Gazquine Tag (v. Mylord Carthago). Ze wonnen de proef in een tijd van 36,84 seconden. Zo kregen we toch een halve Nederlandse overwinning. Louise Lenaerts deed een zeer verdienstelijke poging. Met de BWP-merrie Maybel van het Molenhof (v. Figaro C) vloog ze door de barrage in een tijd van 38,78 seconden, goed voor de tweede plaats. Ebba Danielsson vervolledigde de top drie met Chopard 19 (v. Colandro). 

Op vier zagen we Nederland dankzij Nick Nanning. Hij stuurde Bandia (v. Clinsmann 2) foutloos rond in de barrage in een tijd van 39,31 seconden, goed voor een mooie vierde plaats. Zij bleven voor op Francesca Ripamonti en Cafeine des Roches (v. Robin de Vinnebus), die vijfde werden. 

Milan Morssinkhof zagen we met Checkpoint Chacco (v. Chacco-Blue) nog terug op een negende plaats. Ook Thijmen Vos (Ive Got The Key), Wesley de Boer (Sisi) en Liesje Vrolijk (Insanity Allegro) konden zich nog klasseren. 


CSIOCh Small Tour - 1m25 

De 1m25 voor Children werd gewonnen door Malgorzata Babczynska en Pluto 75 (v. Plot Blue) in een tijd van 29,73 seconden. In deze proef leverden Jesse Berkers en de KWPN-merrie Kerina (v. Dallas) de beste Nederlandse prestatie. Zij sprongen naar een mooie derde plaats en bleven zo Nina Houtzager voor. Zij werd vierde met de KWPN-merrie Juliette (v. Dantos) én vijfde met Chaccotana (v. Chacco Gold).


Klik hier voor alle uitslagen.