Maxi de Weert springt naar de zevende plaats in de finale voor vijf- en zesjarigen in het Azelhof

Maxi de Weert springt naar de zevende plaats in de finale voor vijf- en zesjarigen in het Azelhof

In het Azelhof te Lier begon de dag met de finale voor vijf- en zesjarige paarden. Zij moesten zich kwalificeren voor de aparte barrage en daar slaagden maar liefst twintig combinaties in. België domineerde deze finale maar Maxi de Weert hield de Nederlandse eer hoog met een mooie zevende plaats. 

Koen Gelaude zat in het zadel van de zesjarige Kalliope (v. Emerald van't Ruytershof). Samen lieten ze alle concurrentie achter zich in de snelle tijd van 29,08 seconden en die tijd kon niemand nog verbeteren. Kalliope was meteen ook de beste zesjarige van de proef. 

Ugo Berrittella kwam wel nog erg dichtbij. Met de vijfjarige Mona Lisa Z (v. Nevados 5) finishte hij in 29,58 seconden, net genoeg voor de tweede plaats. Berrittella zat meteen ook in het zadel van de beste vijfjarige van de finale. Jonathan Soquet vervolledigde met de zesjarige Kavinsky Giguellerie (v. Le Coultre de Muze) de top drie. 

Op vier zagen we opnieuw Ugo Berrittella, nu met Cadence de Hus Z (v. Cicero Z). Thibault Palm nam met Go Win de 'lOpale (v. Quickly de Kreisker) de vijfde voor zijn rekening. 

Maxi de Weert leverde de beste Nederlandse prestatie. Zij reed de zesjarige Chiara VDH (v. Chacco Blue) naar de zevende plaats in een tijd van 30,36 seconden. Ook Romy Ijbema (Hotspot) kon zich nog klasseren in deze rubriek. 

CSI1* - 1m20 

De 1m20-rubriek werd gewonnen door Jonathan Soquet en Paparazzi Giguellerie Z (v. Peppermill) in een tijd van 28,01 seconden. Ze bleven voor op Yani van den Branden en Gerard (v. Apollo van het Lindebos), die tweede werden. 

In deze proef kwam de beste Nederlandse prestatie van Kevin Jochems. Hij eindigde op de vijfde plaats met Jannemeta van de Eijkhof (v. A'lee Spring Power). 


Klik hier voor alle uitslagen.