Nederlandse Gemma W levert Bluman de Grand Prix winst in Kentucky!

Nederlandse Gemma W levert Bluman de Grand Prix winst in Kentucky!

In het Amerikaanse Kentucky heeft Daniel Bluman de concurrentie het nakijken gegeven in de 226.000 dollar gedoteerde CSI3* Grand Prix. Bluman sprong naar de winst met zijn vertrouwde Gemma W.

Samen met de dochter van Luidam hield Bluman de overige 38 combinaties achter zich. "Ze is echt een fantastisch paard," reageerde Bluman na afloop. "Ze heeft heel wat persoonlijkheid maar is super voorzichtig. We zijn ondertussen gegroeid als combinatie en vormen een goed paard. Ze is echt een deel van mijn familie geworden." vertelde Bluman over de KWPN-merrie uit de fokkerij van A. Waldman.

Op het podium volgde Lacey Gilbertson met de 13-jarige BWP-merrie, Karlin van 't Vennehof (Fantomas de Muze). De merrie uit de fokkerij van Jos Voeten werd eerder nog uitgebracht door Gilles Thomas en Max Sebrechts. "We zien iets meer dan een jaar een paar," vertelde Gilbertson na afloop. "Ze is van nature heel snel en heeft een gouden hart."

Shane Sweetnam en James Kann Cruz (Kannan) volgde op de derde trede voor Conor Swail met de 10-jarige Casturano (Castelan 3). De top vijf werd afgewerkt door Jessica Mendoza en I-Cap CL Z (I'm Special de Muze).

Volledige uitslag