Nina Houtzager: "Echt super blij !"

Nina Houtzager: "Echt super blij !"

Het Nederlands Kampioenschap voor Children gaat als één van de spannendste ooit de geschiedenisboeken in. Na Nina Houtzager hield het hoofd koel en niet veel later klonk voor haar het Wilhelmus. Ik ben heel blij”, stamelde Nina na de prijsuitreiking.

“Ik dacht niet dat ik de barrage zou winnen. Op de voorlaatste hindernis dacht ik dat ik een fout had, maar dat was niet zo. Mijn paard heeft heel goed zijn best gedaan.”

Erg spannend
Nina’s vader TeamNL-ruiter Marc Houtzager was wat trots op zijn dochter. “Alleen al om in zo’n kampioenschap met de druk om te leren gaan is al bijzonder leerzaam, het zijn maar kinderen van 13 of 14. Er staat veel op het spel en de parcoursen waren best serieus aan de maat. Dan nog een barrage voor het goud, voor die kinderen bijzonder leerzaam. Je ziet ze ook elk jaar vooruit gaan. Als ik terugkijk naar de tijd dat wij jong waren, dan reden wij dit niet.” Marc Houtzager bekent dat hij het kijken vreselijk vond: “Ik heb al best wat concoursen gereden, dan heb je soms wel wat druk of spanning, maar om naar je kinderen te kijken is het allerspannendst, dat had ik nooit verwacht, maar het is zo.”