Nederlandse Dez' Ooktoff schittert in Rolex Grand Prix Wellington

Nederlandse Dez' Ooktoff schittert in Rolex Grand Prix Wellington

Op zaterdagavond werd in Wellington de CSI5* Rolex Grand Prix verreden. Na een barrage met zeven sprong uiteindelijk de 26-jarige Richard Vogel met Cepano Baloubet (Chaman) naar de winst. 

Richard Vogel en zijn negenjarige zoon van Chaman waren net geen negen seconden sneller dan Roberto Teran Tafur met de KWPN'er, Dez' Ooktoff (Colandro). De KWPN-ruin komt uit de fokkerij van C.  Steggink. Enkel deze twee duo's wisten de herkansing foutloos af te werken. 


"Het plan was eenvoudig, " vertelt Vogel na afloop. "Ik wilde niet te veel risico nemen om met een foutloze ronde nog wat druk te zetten op de combinaties die aan de start volgden. Ik heb dit paard reeds sinds zijn zes jaar onder het zadel. Ik ben echt blij dat ik die kans krijg..."

Op de derde plaats strandde Bertram Allen met de 11-jarige Pacino Amiro (Pacino). Het paar verwees Karl Cook met de 13-jarige Kalinka Van 't Zorgvliet (Thunder vd Zuuthoeve) naar de vierde plaats. Samen met de BWP-merrie bleef de Amerikaan Alessandra Volpi met Berlinda (Berlin) voor.