Nederland domineert proef voor 5- en 6-jarige paarden in Deurne

Op Green Valley Estate begon de dag vanmorgen met een proef voor zeven- en achtjarige paarden. Inmiddels hebben ook de vijf- en zesjarige paarden hun rubriek afgewerkt. Zij mochten zich wagen aan een twee fasen special parcours. Elf combinaties konden foutloos blijven in beide omlopen maar uiteindelijk was de Braziliaan Thiago Ribas da Costa de snelste. De rest van de top vier bestond wel uit Nederlanders dankzij Johan Bergs, Peter Bulthuis en Stefan Mol.

Voor deze proef had Thiago Ribas Da Costa de zesjarige Quintessential (v. Quintender 2) gezadeld. Het duo was snel en foutloos en ze wonnen de proef uiteindelijk in 34,20 seconden. Johan Bergs nam voor Nederland het zilver mee naar huis. Met de zesjarige Lolita O.A. (v. Douglas) finishte hij in een tijd van 35,67 seconden. Met zijn andere paard (La Una Especiale) eindigde hij ook nog op de twaalfde plaats. Peter Bulthuis vervolledigde met Cavallero de la Chapelle Z (v. Chacco Rouge) de top drie.

De vierde plaats was eveneens voor Nederland dankzij Stefan Mol en La Kashmir Smile. De winnaar van de proef, Thiago Ribas Da Costa, nam met Lasall B (v. Connect) ook de vijfde plaats voor zijn rekening. Verder konden ook Alexander Vincentius (Lewandowski V.), Eric van der Vleuten (Kentucky Tms Z) en Ruben Lamers (Dancing Lady SZ) zich nog klasseren.

CSI1* - twee fasen special 1m20

In de 1m20-rubriek kregen we een volledig Nederlandse top vier. Stefan Mol won de proef met Karina J.W.B. (v. Blackbay) in een tijd van 33,42 seconden. Zijn landgenoot Sanne-Roos Bals reed Kannan Krishna (v. Kannan) naar de tweede plaats in 34,35 seconden. Julie Titulaer vervolledigde met Katophonie (v. Gullit Hbc) de top drie.

Verder konden ook Jersey Kuijpers (Enjoy Me 5), Sammy-Jo Smit (Alaska) en Demi van Grunsven (Tinka's Hope) zich nog klasseren.