Patrick van der Schans begint met een top vijf klassering in Deurne

Patrick van der Schans begint met een top vijf klassering in Deurne

Op de Green Valley Estate in Deurne is de eerste wedstrijddag van de week intussen aangebroken. De dag begon met een CSIYH1* rubriek voor zeven- en achtjarige paarden. Zij kregen een twee fasen special parcours voorgeschoteld. In totaal konden veertien combinaties dubbel foutloos blijven. De overwinning was voor Duitsland met Daniela Theelen. Patrick van der Schans werd knap vierde. 

Het was de achtjarige Stakkatos Charming Boy (v. Stakkato Gold) die met de overwinning aan de haal ging. Zijn amazone Daniela Theelen stuurde hem snel en foutloos door het parcours in een tijd van 31,27 seconden. Zij werden achterna gezeten door Ashlee Harrison en de achtjarige Astrid's Lad (v. Luidam Elite). Zij finishten in 31,48 seconden. De derde plaats was voor Shane Dwan en de achtjarige Havalla (v. Stakkato Gold). 

Patrick van der Schans zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Samen met de achtjarige Numero Uno-zoon Jager zette hij een tijd neer van 33,89 seconden, goed voor de vierde plaats. Ciaran Dreeling reed Kevlar de Loi naar de vijfde plaats. Dat was meteen ook de beste zevenjarige van de proef. Verder konden ook Aniek Diks (Compire Z), Peter Bulthuis (Kempinsky HX), Tamara Klop (Kato ter Putte) en Johan Bergs (King London's Diamond) zich klasseren in deze proef. 


Klik hier voor de volledige uitslag.