Ieren gaan ook aan de haal met de Nations Cup in Wellington

Ieren gaan ook aan de haal met de Nations Cup in Wellington
Het waren de Ieren die gister nacht voor tweede maal op rij de Nations Cup op het Wellington Equestrian Festival wonnen. De Ierse springploeg is uberhaupt in goede vorm, eerder was er al een Nations Cup overwinning in Ocala.

In de eerste omloop wist het team dat werd aangevoerd door "veteraan" Cian O'Conner al de nul te houden. En in de tweede omloop sprong het Ierse team bestaande uit Shane Sweetnam (Chaqui Z), Paul O'Shea (Skara Glen's Machu Picchu), Conor Swail (Rubens LS La Silla) en Cian O'Connor (Seringat) zich ook flink in de kijker. Slechts twee ruiters tikten één keer een balkje uit de lepels en daarmee eindigde de Ieren op de eerste plaats met 4 strafpunten.

"Seringat heeft even rust gehad na Ocala. En dat heeft hem duidelijk goede gedaan" vertelt O'Connor die voor Ierland twee keer een nul ronde neer zette.

Hij vervolgt met "Hier heerst een hele andere sfeer als in Ocala. Ook het klimaat is anders. Het is hier warmer en dat kost de paarden ook meer kracht. Ik ben trost op hoe ons team het heeft gepresteerd"

Het Amerikaanse team bestaande uit Ali Wolff (Casall), Chloe Reid (Codarco), Georgine Bloomberg (Lilli) en Catherine Tyree (Bokai) werd tweede met een totaal van 13 strafpunten. Vooral Tyree wist met Bokai voor het team de schade flink te beperken. De amazone sprong met het voormalige paard van Harrie Smolders op sublieme wijze twee keer een nul rondegeen enkele fout te maken.

De derde plaats ging naar Brazilie. Het team met Yuri Mansur, Perdo Muylaert, Luiz Francisco de Azevedo en Eduardo Menezes eindigde op een totaal van 16 strafpunten.